Без рубрики

За півроку мешканці Корабельного сплатили більше мільйона грн. податку на нерухоме майно та 69 420 грн. - за представницькі авто

ДПІ у Корабельному районі м. Миколаєва ГУ ДФС
у Миколаївській області інформує, що більшість платників податку на нерухомість – це юридичні особи, які поповнили скарбницю на 1 107 070 грн.

Нагадаємо, що до 1 липня громадяни-власники нерухомого майна, за яке необхідно буде сплатити податок, мали отримати податкове повідомлення про нараховану суму податку.

Так, ДПІ у Корабельному районі м. Миколаєва ГУ ДФС у Миколаївській області до 01.07. 2015 р. сформувала та направила фізичним осообам податкові повідомлення-рішення на суму 88 тис. грн. Протягом 60 календарних днів з дня отримання повідомлення-рішення від органу ДФС власники нерухомості зобовязані перерахувати суму податку на вказані у повідомленні реквізити.

Додатково повідомляємо, що сплачувати податок на нерухоме майно зобовязані не всі фізичні особи, а лише ті, котрі володіють квартирою/квартирами загальною площею більше 60 кв. м і будинком/будинками загальною площею більше 120 кв. м.

За шість місяців 2015 року юридичні та фізичні особи Корабельного району сплатили
69 420 грн. транспортного податку
.

Звертаємо увагу, що до 01.07.2015 р. ДПІ у Корабельному районі м. Миколаєва ГУ ДФС у Миколаївській області було сформовано та направлено податкові повідомлення-рішення фізичним особам на суму 768,0 тис. грн.

Платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі, які використовувалися до 5 років і мають об’єм циліндрів двигуна понад 3000 куб. см.

Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 000 тис. грн. за кожний легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування. Транспортний податок фізичними особами сплачується протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button