Общество

Перепродана двічі і з фальшивими документами ділянка на «Маяку» все ж таки повернута громаді

23 червня 2015 року суддя Корабельного районного суду Циганок В.Г. винесла два чергових рішення на користь громади м. Миколаєва у справі з незаконного відведення землі в рекреаційній зоні урочище «Маяк» («Жовтневе»).

Корабельна прокуратура вимагала скасувати незаконні рішення Миколаївської міської ради, угоди купівлі-продажу та державні акти на землю.

У першому випадку ділянка за адресою: пров. Менделєєва, 1/32 була відведена Миколаївською міською радою (з формулюванням «за рахунок земель ДП «Миколаївське лісове господарство») у 2009 році гр. Фішенко-Любовіковій О.В., яка 24.06.2014 року продала її гр. Семенець К.В. І тут же, за три дні, 27.06. 2014 року, земля була перепродана гр. Коваленко Н.О. (мабуть, щоб ускладнити повернення у власність державі). Коваленко начебто проживає у Криму. І перепродаж стався у самий розпал анексії.

Що примітно, обидва рази продаж оформлювала нотаріус Світлана Ласурія, дружина депутата міськради від ПР Копійки. Також засвітилось миколаївське обласне управління лісгоспу, яке у 2008 році (коли вже керував сумновідомий Паламарюк П.М.) видало погодження на відведення. Копія погодження находиться у справі. А вже безпосередня під час судових розглядів обллісгосп категорично стверджує, що ніяких погоджень не надавав, а документ сфальсифіковано.

У другому випадку все набагато простіше. Ділянка по вул. Гагаріна, 80/7 була відведена міськрадою у 2010 році на ім’я гр. Назаренко М.І., яка померла у 2013 році. На цей час ніхто не заявив права на спадок.

В обох випадках винесено постанови про повернення землі у державну власність.

Це вже 17 рішень Корабельного суду по «Маяку» на користь миколаївців.

Під час розгляду справ у черговий раз підтверджено, що земля в урочище «Маяк» («Жовтневе») є державною власністю, а не комунальною, знаходиться з 1966 року на балансі лісгоспу. Від лісгоспу міськраді, або з державної у комунальну власність не передавалась. Міськрада не мала права виділяти землю, яка їй не належить. Більш того, так зване «виділення землі» відбувалось без відома Миколаївської обласної державної адміністрації, яка представляє право власності держави в цьому питанні.

Член Тимчасової комісії щодо перевірки законності відведення земельних
ділянок громадянам для будівництва приватних житлових будинків в районі
вул. Мендєлєєва у Корабельному р-ні м. Миколаєва, затвердженого Рішенням
Миколаївської міської ради № 62/54 від 24.06. 2014 р., Дерев’янко І.А

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button