Общество

"Тримаємо на контролі" - прокурор Миколаївської області про порушення законодавства, зокрема у Корабельному районі (ВІДЕО)

Про практичне вирішення на Миколаївщині актуальних проблем сьогодення – таких як подолання корупції; розслідування злочинів, скоєних у період Революції Гідності, справ щодо сепаратизму та тероризму, порушень законності в земельній сфері (тут було згадано і надання землі в оренду для ТОВ «Ніка-Тера» та «Укрхарчозбутсировина», і забудова лісового урочища «Жовтневе» («Маяк») у Корабельному районі); придатність бомбосховищ до використання за призначенням, питання мобілізації  розповів прокурор Миколаївської області В’ячеслав Кривов’яз на сьогоднішній прес-конференції.
Про це – відео «Корабелів.Інфо»:

Характеризуючи загальний стан злочинності в регіоні, прокурор Миколаївської області зазначив:

— З початку року відбулось зростання на третину кількості злочинів, порівняно з аналогічним періодом минулого року: якщо в минулому році було вчинено 5625 злочинів, то в цьому році вже вчинено 7272 злочини. Це відбулося, в основному, за рахунок збільшення злочинів проти власності – крадіжок, грабежів та розбоїв. Злосла також з 20 до 44 кількість умисних вбивств, з яких три, на жаль, залишаються нерозкритими.

Цьому сприяли як об’єктивні, так і суб’єктивні фактори. Об’єктивними факторами, відповідно, є ускладнення соціально-економічного становища, а суб’єктивними – недостатня, все ж таки, профілактична робота і правоохоронних органів, і органів місцевого самоврядування в комплексі.

В’ячеслав Кривов’яз запевнив, що з метою покращення криміногенної обстановки органами прокуратури та правоохоронними органами проведено відповідну координаційну роботу – «розроблено комплекс спільних організаційних та практичних заходів, котрі мають дати позитивні результати».

Було чим і «похвалитися»:

 — В той же час слід зазначити, що, наприклад, відсоток розкриття умисних вбивств у нас, в Миколаївській області значно вище, ніж по державі: у нас – 93%, по державі – 40%… – розповів В’ячеслав Павлович.

Читайте также: Взять на личный контроль дело о препятствованиии журналистской деятельности Беловой обещал прокурор Николаевской области

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button