Общество

12 травня - Міжнародний день медичної сестри. Деяких з них чекали нагороди

Професія медичної сестри — складна та багатогранна. Вона поєднує в собі надзвичайну відповідальність і високий професіоналізм, лишаючись при цьому ледве помітною, але вкрай значущою. Саме тому лікарі високо цінують невтомну працю медичних сестер, а пацієнти — увагу та турботу.

Про це йшлося і 12 травня в актовій залі Миколаївського базового медичного коледжу — повідомив нам Юрій Багрянцев, прес-секретар управління охорони здоров’я Миколаївської ОДА.

DSC07331

DSC07304

DSC07338

Кращі з кращих представників медичної галузі отримали подячні листи та грамоти МОЗ України, Миколаївської облдержадміністрації та УОЗ ОДА. Серед них і медичні сестри, які побували в зоні проведення АТО та рятували на передовій життя українських військовослужбовців. Так, медпрацівники привітали Сергія Данича (Кривоозерська ЦРЛ), Зоряну Панчук (ЦПМСД №3 м. Миколаєва), Віталія Єклему (Арбузинська ЦРЛ):

DSC07372

До привітань приєднались присутні головні лікарі та головні медичні сестри закладів охорони здоров’я області. Святковий настрій створили музичні привітання студентів медичного коледжу, майбутніх медиків Миколаївщини.

DSC07359

Це свято було впроваджене Міжнародною Асоціацією 12 травня 1971 року з нагоди дня народження засновниці медсестринства англійки Флоренс Найтінгейл, яка вперше в 1854 році заснувала організацію милосердя, що надавала допомогу раненим в умовах Кримсько-турецької війни. В Україні день медичної сестри відзначається з 1997 року.

Шановні медичні сестри та брати! З нагоди Вашого професійного свята прийміть щирі вітання та безмежну вдячність за Ваші чуйні серця, за врятовані життя, за повернуте людям здоров’я!

Хай усе хороше, зроблене з душею та натхненням, повертається до Вас сторицею! Нехай кожна мить життя радує своєю неповторністю! Щастя Вам і добра! 

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button