Без рубрики

У Миколаєві готують снайперів. Курс проводять кращі військові інструктори з Грузії

Миколаївські десантники проходять курс снайпінгу на одному з полігонів під Миколаєвом

Навчання десантників секретам стрільбі із снайперської гвинтівки це експериментальний проект, який започаткували волонтери організацій: «Комбат UA», «Крила Феніксу», «Повертайся живим» та «Народний тил».

Участь в ньому беруть снайпери із 79 окремої аеромобільної бригади Високомобільних десантних військ ЗС України. Аби потрапити на ці курси, усі його учасники пройшли суворий відбір. Жорстке сито іспитів пройшли як штатні снайпери, які вже мають досвід бойових дій в зоні проведення АТО, так і новачки, що мають високу мотивацію до опанування цієї складної військової професії та необхідні психо-емоціональні, фізичні та інтелектуальні здібності.

19

Як розповів організатор і голова проекту Павло Кащук, курс триватиме близько місяця і умовно його можна розділити на дві частини: методичну та технічну.

— Це означає, що ми не тільки навчаємо десантників секретам влучної стрільби із снайперської гвинтівки, але й покращуємо саму зброю. Для цього за кошти волонтерів було закуплено додаткове обладнання для снайперських гвинтівок Драгунова (СВД), які використовуються десантниками. Це: сошки, прилади безшумної стрільби, тактичні ремені, тощо, — зазначив волонтер.

13

Вартість такого «тюнінгу» для кожної гвинтівки коштувала близько десяти тисяч гривень. Крім того, десантників додатково навчають стрільбі з нових снайперських гвинтівок, які випускаються в Україні. Відмінність цих гвинтівок у тому, що їх бойові якості значно вище ніж у стареньких СВД. По закінченні курсу для кращих снайперів буде закуплено кілька десятків подібних зразків зброї.

12

Варто зазначити, що снайпінгу десантників навчають кращі військові інструктори з Грузії, які мають високу методичну підготовку, а також значний досвід бойових дій.

Одним з них є Іраклій Курасбедіани. Це підполковник грузинської армії у запасі, що починав свою військову біографію рядовим бійцем і дослужився до посади начальника військової розвідки Грузинської армії.

7

Заняття тривають щоденно з самого ранку до пізньої ночі. Як пояснив Іраклій Курасбедіани, його завдання не тільки навчити десантників влучно стріляти, але й діяти тактично грамотно.

— Ми доносимо до наших курсантів, що снайпер це не тільки влучний стрілок, але й грамотний розвідник, який годинами спостерігає за противником, доповідаючи командуванню цінну інформацію. Відтак, снайпер має навчитись добре маскуватись, безшумно пересуватись та правильно обирати мішень для ураження. Рядовий боєць для снайпера – не мішень. Нею може бути такий самий снайпер противника, або командир підрозділу, — розповів досвідчений інструктор.

5

Наостанок зазначимо, що наприкінці курсів буде проведено іспити, переможці яких пройдуть додаткове навчання.

Вартість усього експериментального проекту складає півтора мільйони гривень — повідомляє Одеський регіональний медіа-центр МО України.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button