Общество

«Рятівний десант - 54» з Корабельного району - призер зонального етапу фестивалю Дружин юних пожежних

29 квітня у Палаці творчості учнів м. Миколаєва пройшов останній зональний етап ХХІ Всеукраїнського фестивалю Дружин юних пожежних. Участь у сьогоднішніх змаганнях взяли найкращі команди з Центрального, Ленінського, Заводського та Корабельного районів міста.

«Разом — і до кінця! До перемоги!» Школьники
Корабельного — на фестивале ДЮП (ВИДЕО)

І вже по давній традиції змагалися вони у трьох конкурсах «Домашнє завдання», «Медичний» та «Плакат соціальної реклами», повідомляє ГУ ДСНС в Миколаївській обл.

2942

На першому етапі до уваги суддівської комісії та всіх присутніх у залі глядачів було представлено творчі номери на тему безпеки життєдіяльності. Пісні, театралізовані постанови, вірші, міні-спектаклі, чим тільки не дивували учасники змагань. Причини виникнення пожеж, правила безпечної поведінки, вибухонебезпечні предмети, безпечна поведінка на водних об’єктах та ще багато цікавих та корисних тем сьогодні розкривали діти, оформивши всю інформацію і цікаву та творчу форму. За результатами оцінювання даного конкурсу перемогу виборола команда «60 частина» ЗОШ № 60 Центрального р-ну.

2943

2944
виступ команди школи №54

По завершенню даного конкурсу, настала черга вступити у «бій» найобізнаніших членів команд з питань надання першої домедичної допомоги. 10 запитань, 1 хвилина часу, і жодних підказок та допомоги від інших учасників, лише свої знання та швидкість дій. За результатами даного конкурсу перемогу виборола команда «Фенікс» ЗОШ № 22 Заводського району.

2945

Наостанок команди-учасниці демонстрували всім присутнім створені власноруч плакати соціальної реклами на тему: «Як ми з друзями біду зупинили». Яскраві художні твори дітей, в основі яких лежали, звісно ж, правила безпечної поведінки, як завжди, вразили і суддів, і вболівальників своєю оригінальністю та актуальністю. І перше місце на цьому етапі посіла команда «Рятівний десант — 54» ЗОШ №54 Корабельного району.

2947

Конкурсна програма підійшла до кінця, і суддівська колегія вирушила до нарадчої кімнати, аби визначити переможців 5-го зонального етапу. Справа виявилась непростою. Кожна команда, яка сьогодні взяла участь у змаганнях, – це колектив талановитих, соціально-активних підлітків, і кожен із них вже є найкращим, а визначити кращих із кращих, як завжди, не легко. Але гра є гра. І після тривалих обговорень рішення все ж таки було прийнято.

І ось хвилююча та урочиста мить. На одній сцені вишикувалися всі команди разом із керівниками, всі члени журі та гості змагань. Нарешті — оголошення результатів:

ІІІ місце посіла команда «Рятівний десант — 54» Корабельного району, друге місце розділили між собою команди ЗОШ № 45 Ленінського району та ЗОШ № 22 Заводського району, а командою-переможцем 5-го зонального етапу ХХІ Всеукраїнського фестивалю Дружин юних пожежних стала команда «60 частина» Центрального району.

2948

Присутні в залі вболівальники та члени суддівської колегії привітали учасників із перемогою бурхливими оплесками, найактивніші представники команд отримали нагороди у особистих номінаціях. Всі учасники були нагороджені сувенірами, грамотами та дипломами, а команда-переможець вже зовсім скоро зможе ще раз вийти на цю сцену, аби поборотись за перше місце на обласному етапі Фестивалю.

Тимчасово в.о. начальника Головного управління ДСНС України у Миколаївській області Микола Панасенко зазначив:

«Фестиваль Дружин юних пожежних – це завжди свято для нас, адже спілкування з дітьми, а тим паче такими розумними та відповідальними, завжди приносить багато позитивних та добрих емоцій. Дивлячись на них, ми розуміємо, що ось наше майбутнє, і все що ми робимо щодня – не дарма, бо ми працюємо для того, щоб вони, наші нащадки, жили у суспільстві, де пануватиме лише добро та безпека!»

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button