Общество

«Ми читаємо книги про війну», - школярі Корабельного району (ВІДЕО)

Сучасне покоління все менше і менше дізнається про події другої світової війни, адже минуло сімдесят років від дня перемоги нашого народу над німецько-фашистськими загарбниками.

Величезний життєвий досвід того покоління, його працелюбність та відповідальність мають залишитися прикладом для нових поколінь. Це вічна данина пам’яті нашим батькам та дідам, які вибороли наше майбутнє і дали життя наступним поколінням. Ушановувати їх пам’ять — наш вічний обов’язок.

Зовсім вже мало залишилось живих очевидців — учасників другої світової війни. Але про них та їх героїзм ми не повинні забувати.

Уже минули ті часи,
Коли гула війна.
З усіх країн почуєш ти:
«Ура! Ура! Ура!»

Лиш за свободу Ви боролись,
За це ми дякуємо Вам.
Що в час важкий і в час негоди
Життя Ви врятували нам.

Можливо, ми не розуміємо,
Крізь що вам довелось пройти,
Але ми зберегти зуміємо
Той мир, що нам ви принесли.

Відділ книгообміну та сімейного читання бібліотеки для дітей №8 пропонує всім читачам, учням 1-х – 4-х класів книжкову виставку-перегляд під назвою «Ми не повинні забувати». Про жахливі події війни, про героїзм солдат розповідають книги книжкової виставки: Алексеев С. «Ради жизни на земле», Дениско Л. «Степова Баштанка», Алексеев О. «Горячие гильзы», Богданов Н. «Хорошая пословица», Алєксєєв С. «Богатирський рід», Калинин Ю. «Куда не долетали снаряды», Головко Д. «Телеграма» та інші.

IMG 0135 IMG 0152

Книжкова виставка, створена бібліотекарями Полковниченко Л.Г. та Глубоченко Н.О., дуже зацікавила читачів, і не лише хлопчиків, але й дівчат.

IMG 0062 IMG 0047

У наступному відеосюжеті-інтерв’ю «Ми читаємо книги про війну» взяли участь учні школи №1 (4-А, 4-Б, 4-В класів).

https://www.youtube.com/watch?v=hJVpS2SFhUA

Дівчата 4-А класу МЗОШ №1 розповіли про те, як вони всім класом побували в гостях у учасниці другої світової війни Понац Антоніни Петрівни, яка була медичною сестрою і допомагала пораненим бійцям на полі бою. Її розповідь дуже запала в души учнів.

Учні 4-А класу захотіли дізнатись більше про події, які відбувались під час війни на нашій рідній землі. Про це можна дізнатись із книг виставки: Мущинский «В честь подвига на Ингуле», Каткова З. «Дорогами бессмертия», Архипенко В. «Сузір’я Ольшанців».

IMG 0055

І живуть у пам’яті народу
Його вірні дочки і сини,
Ті, що не вернулися з походів
Грізної, великої війни.

Їх життя, їх помисли високі,
Котрим не судилось розцвісти,
Закликають мир ясний і спокій,
Як зіницю ока, берегти.

За матеріалами Полковниченко Лілії,
провідного бібліотекаря відділу книгообміну
та сімейного читання бібліотеки для дітей №8

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button