Общество

Більшість миколаївців - за перейменування площі Леніна на Соборну - підсумки громадського обговорення

15 лютого 2015 року завершилося двомісячне громадське обговорення щодо повернення площі Леніна історичної назви «Соборна площа», яке проводилося відповідно до протокольного доручення сесії Миколаївської міської ради 6 скликання від 19.11.2014 №44.

Громадське обговорення відбувалося у форматі електронної консультації. Всі бажаючі могли направити свою думку з цього приводу на один з електронних адресів: kancel@nikgor.mk.ua, otd-pamyatki.mk@ukr.net.

«Нас снова дурят!» Так и будем жить
в раскорячку между лицемерным
прошлым и непонятным будущим?

Усього до такої форми обговорення долучилось 1860 інтернет-користувачів, з яких:

1727 — повністю підтримали пропозицію щодо повернення площі Леніна історичної назви — «площа Соборна»;

36 — підтримали пропозицію перейменування площі Леніна, але запропонували інші назви: площа Соборності, площа Грейга, площа Потьомкінська, площа Героїв Майдану, площа Фалєєвська, площа корабелів і флоту, площа Сонячна, площа Адміралтейська; площа Радянська, площа Адміральська, площа Святого Миколая, площа Героїв АТО, площа Героїв України, площа Свободи.

80 – висловилися «проти» перейменування площі Леніна;

13 — висловилися в цілому «за» перейменування вулиць та площ, а також повернення історичних топонімів;

4 — мешканці інших міст України та Світу (колишніх миколаївців), які підтримали повернення площі назви «Соборна».

Крім того, на вказані електроні адреси надійшло 35 колективних звернень від громадських організацій, підприємств, установ, в яких висловлена думка 621 мешканця міста, з них: 569 — «за» повернення площі історичної назви, 52 – «проти».

Також під час громадського обговорення:

— на портал Миколаївської міської ради надійшло 9 звернень громадян, 8 з яких висловились в підтримку повернення площі її історичної назви;

— на ім’я міського голови надійшло 8 листів від громадських організацій, установ та мешканців міста, з них: 4 — спрямовані на підтримку ініціативи перейменування площі та повернення їй історичної назви; 2 – «проти» перейменування площі, в 1- запропоновано перейменувати площу Леніна на площу Святого Миколая, в 1 — висловлена пропозиція щодо продовження терміну громадського обговорення;

— 6 мешканців міста безпосередньо звернулися або зателефонували до відповідальної особи за проведення громадського обговорення. З них: 1 висловився «проти» перейменування площі Леніна, 2 – «за» повернення їй історичної назви, 3 – запропонували надати площі Леніна такі назви: площа Миру, площа Поштова, площа Святого Миколая, площа Героїв десантників, площа Адміралтейська.

Як відповідальна особа за проведення громадського обговорення висловлюю вдячність усім миколаївцям за небайдужість та активність під час першого в історії міста електронного громадського обговорення суспільно-важливого питання – і тим, хто підтримав пропозицію щодо повернення площі Леніна історичної назви «площа Соборна», і тим, хто висловився категорично проти, аргументуючи свою позицію.

З метою подальшого вирішення питання щодо перейменування площі Леніна та прийняття відповідного рішення матеріали громадського обговорення будуть надані до розгляду постійним депутатським комісіям Миколаївської міської ради.

І.А. Бондаренко, начальник відділу охорони
культурної спадщини управління з питань
культури та охорони культурної спадщини
Миколаївської міської ради, відповідальна
особа за проведення громадського обговорення

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button