Без рубрики

Виставка «Щоби білий світ заграв в райдузі казкових барв» у бібліотеці в Корабельному районі (Відео)

До тижня дитячої книги у відділі книгообміну та сімейного читання бібліотеки для дітей №8 проходила презентація книжкової виставки-розмальовки під назвою «Щоби білий світ заграв в райдузі казкових барв» для дітей із Інтернату №2, а також майстер-клас до виставки по виготовленню закладки у книгу.

Закладка у книгу виглядала, як «веселкова гусінь», яка мала різнокольорові частинки, що належали до кожного розділу книжкової виставки.

А скажіть нам, любі діти,
Чи читали ви казки?
А, читали, то гаразд!
Обернеться все у раз
Веселкою казковою,
Різнокольоровою!
Щоби білий світ заграв
В райдузі казкових барв!

31032

А щоб книги книжкової виставки заграли веселковими барвами, дітям треба було згадати казки, в яких говорилось би про колір веселки, наприклад: брати Грімм «Синя борода», С. Аксаков «Аленький цветочек», Моріс Метерлінк «Синій птах», О. Шкловский «Чорний кот с оранжевыми глазами», Ш. Перро «Червона шапочка», Брати Грімм «Зоряночка та Біляночка» та інші. Але ж діти поміркували і впорались із завданням дуже швидко.

Організатори презентації книжкової виставки — бібліотекарі відділу Полковниченко Лілія Георгіївна та Глубоченко Наталія Олексіївна — запропонували всім дітям розмалювати улюблених героїв казок до книжкової виставки-розмальовки. З великим задоволенням діти обирали своїх улюблених героїв, щоб розмалювати їх, розповідаючи про те, що Мальвіна — із блакитної казки, бо в неї блакитне волосся, а Лисичка-сестричка — із помаранчевої, бо вона рудого кольору.

Так веселка кольорами
В небі вигравала,
Але знаємо ми з вами,
Що цього замало!

А чому замало? А тому, що треба читати казки. Бо казка – це цікавий, чарівний світ, казка захоплює і веде у незвичайне і дивовижне.

31033

Казка дарує політ думки — дитина перевіряє себе на сміливість, порівнює з героями і прагне бути подібною до них. І, як правило, уявляє себе сміливою і сильною, чесною і справедливою, намагається підказати героям казки правильний шлях, вибрати правильну дорогу, а це означає, що дитина не стане байдужою і в реальному житті, її хвилюватимуть події і люди, і тоді дитина обов’язково виросте доброю та гарною людиною.

31034

А на завершення бібліотекарі запропонували дітям відкрити книги казок, вкласти закладку «веселкову гусінь» посередині книги, зроблену своїми руками, і тоді книга перетворилась на чарівного казкового метелика, який полетів в руках кожної дитини із Інтернату №2.

Лілія Полковниченко,
провідний бібліотекар відділу
книгообміну та сімейного читання

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button