Общество

Будинок Культури, що в Корабельному р-ні, передадуть місту з мінімумом оснащення. Все інше вивезуть у Жовтневий район (ВІДЕО)

Жвава суперечка виникла на 44-ій сесії VI скликання Жовтневої райради (що відбулася 27 лютого) під час обговорення питання про передачу Жовтневого Будинку Культури, розташованого у Корабельному районі Миколаєва, міській владі.

«Жовтневый район — не спонсор Корабельного района». Дом культуры по-прежнему хотят
передать на баланс города (Видео)

Депутат Жовтневої райради Олексій Олексійович Московко був абсолютно проти даного рішення і сподівався на підтримку присутніх у залі. Але… такої не отримав.

«Я вважаю, що передача Будинку Культури миколаївській громаді — це нонсенс в нашому районі. Якщо ми сьогодні не вміємо господарювати, то прийдуть на нашу зміну люди, які це зможуть робити. А взять віддати — у нас вже є гіркий досвід…» — пояснював свою позицію Олексій Московко.

https://www.youtube.com/watch?v=WkaOKWJTJ80

Голова Жовтневої держрайадміністрації Вікторія Москаленко зауважила:

«…Є домовленість з містом, є лист від міського голови і депутатів міста про те, щоб внести зміни просто по тексту щодо того, що це — цілісний майновий комплекс.

ДК Жовтневщины станет Центральным ДК Корабельного р-на,
если депутаты устранят одну проблему… (ВИДЕО)

І те майно, яке необхідне мінімально для забезпечення того, щоб Будинок Культури цей існував, як він був переданий в 2001-му (чи в 2002-му) році для Жовтневого району від ПАТ заводу «Океан», ми передамо місту. Тому, це рішення вже по суті прийнято, сьогодні ми приймаємо тільки зміни.

І місто на сесії у березні буде приймати рішення щодо прийняття БК у власність територіальної громади міста Миколаєва. Давайте будемо реалістами. Наш бюджет ми знаємо; і бюджет міста Миколаєва — це більше 2 мільярдів гривень. Давайте будемо чесними і скажемо, що ми не можемо його утримувати.

Финансирование Жовтневого ДК, расположенного
в Корабельном р-не, предусмотрено всего на 3 месяца

А сама головна проблема, що він — в аварійно-технічному стані. У міста сьогодні будуть кошти, біля 4 мільйонів гривень, для того, щоб його відремонтувати. А ми, шановні, давайте вже село відроджувати. Досить просто жити в містах, і бути депутатами від сіл, а думати за місто». 

https://www.youtube.com/watch?v=ACA88v7sy7U

«Вчора (26 лютого) була комісія, працювала в Будинку Культури», — додала
Вікторія Москаленко. – «Відбувся інвентаризаційний опис всього майна.

У місто передається сьогодні мінімальний обсяг того майна і технічних засобів, які необхідні для функціонування Будинку Культури — в такому вигляді, в якому він був переданий заводом «Океан».

Те, що було куплено за кошти районного бюджету (меблі і світлова апаратура…), — все це буде передаватись в Будинки Культури в села, але спочатку треба довести наші ті Будинки Культури до ладу, щоб вони мали опалення, щоб те, що ми перевезли, все це збереглося». 

https://www.youtube.com/watch?v=MMa8e-_FcsQ

За матеріалами Наталії Турухіної

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button