Общество

Вже 27 сім'ям загиблих миколаївських військових виплачено по 50 тисяч гривень з благодійних коштів

17 лютого голова ОДА Вадим Меріков зустрівся з членами Ради волонтерів при облдержадміністрації, — повідомив відділ інформаційно-аналітичного забезпечення Миколаївської ОДА.

Перш за все, керівник області закликав волонтерів долучитися до розробки програми по демобілізації військовослужбовців.

«Сьогодні ми активно працюємо над розробкою програми демобілізації, на сесії обласної ради плануємо внести відповідні зміни та доповнення в обласну програму «Турбота» та до Статуту Обласного шпиталю інвалідів війни для того, щоб ми мали можливість реабілітувати військовослужбовців, які повертаються із зони проведення АТО. Якщо у вас є ідеї, пропозиції, долучайтеся – для нас важливі ваші рекомендації», – розповів Вадим Меріков.

За словами заступника голови облдержадміністрації Оксани Янішевської, наступного тижня планується зустріч з волонтерами, психологами і військовими капеланами. Вона впевнена, що слід розробити декілька видів надання психологічної допомоги військовослужбовцям, які повертаються із зони проведення АТО, а також їхнім сім’ям.

Як зазначив голова облдержадміністрації, у всіх районах області створені Ради волонтерів.

«Волонтери в районах сьогодні також активно працюють, треба консолідувати зусилля. Крім того, активістам на місцях допомагають голови райдержадміністрації», – зазначив він.

За словами волонтерів, така співпраця вкрай важлива сьогодні: це збір і доставка гуманітарних вантажів, і патронаж поранених військовослужбовців та родин загиблих Героїв, та багато інших актуальних питань, які можна вирішити безпосередньо з волонтерам на місцях та головами районних державних адміністрацій.

Також голова облдержадміністрації попросив активістів долучитися до відновлення захисних споруд в області. Він повідомив, що в області 1339 захисних споруд, зараз працює комісія, триває їх відновлення та ремонтні роботи. За словами волонтерів, є активісти, які готові займатися цією роботою.

Було порушено і питання виплат родинам загиблих. Вадим Меріков зазначив, що вже
27 сім’ям загиблих миколаївських військовослужбовців виплачено посильну допомогу – 50 тисяч гривень з благодійних коштів.

«Ці кошти не з державного чи обласного бюджету. Це благодійні кошти, які перераховують підприємства та прості миколаївці. Для мене це принципове питання – незалежно від посади. Ми це виконаємо, я з себе зобов’язання не знімаю», – акцентував увагу Вадим Меріков.

Він розповів, що вже звернувся до народних депутатів, керівників великих підприємств з проханням допомагати сім’ям загиблих військовослужбовців. Також голова ОДА повідомив, що вже знайшли спонсора, який готовий оплатити лікування сина загиблого військовослужбовця за кордоном. Тому він попросив волонтерів передати всі документи та розрахункові рахунки для оплати такої вкрай важливої операції та реабілітації.

Вадим Меріков розповів, що також звернувся до підприємств, які мають ремонтні гаражі, з проханням допомагати у ремонті військової техніки.

Волонтері зазначили, що не менш важливе та актуальне питання – це транспорт, як для доставки гуманітарних вантажів в зону проведення АТО, так і для транспортування військовослужбовців. Вадим Меріков зазначив, що 3 підприємства-перевізники висловили свою готовність перевозити бійців. Також він запевнив, що знайде 2 мікроавтобуси, які будуть закріплені безпосередньо за волонтерами для доставки гуманітарних вантажів на передову.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button