Без рубрики

Гімназисти Корабельного - військовим з АТО та дітям сходу України

«На початку лютого гімназійна родина об’єдналася навколо доброї справи – допомоги дітям Сходу України. Ми дізналися, що дітей з території бойових дій на Луганщині евакуюють до Новоайдарівського обласного навчально-реабілітаційного центру. Ми зателефонували його директору Бірюковій Ганні Олексіївні та дізналися про вік дітей і які речі необхідні їм у першу чергу.

Протягом тижня гімназійна родина відправила 10 посилок до інтернату. Приємно вразили слова вдячності від директора інтернату, яка зателефонувала нам. Ганна Олексіївна розказала, що при відкриванні посилок речі відразу «знаходили» собі нових господарів, адже через військові дії діти до інтернату поступають щоденно», — повідомила заступник директора з виховної роботи гімназії №3 Наталія Федорівна Колесніченко, подякувавши батькам і їх дітям — учням закладу (особливо 6-А, 10-Б, 5-А, 5-Б, 7-Б, 9-А, 6-Б класів), що не залишилися байдужими.

20150205 104943

Гошко Тетяна, учениця 7-А класу, та Денис Ковальський, учень 8-А класу, розповідають:

— Наш 7-А та 8-А класи зібрали чималу кількість одягу, канцтоварів для дітей з інтернату на Луганщині, куди потрапляють діти з зони бойових дій. З цього приводу ми дещо запитали у класного керівника 7-А класу Ісаханян Оксани Олексіївни. Ось що вона сказала:

— Діти з інтернату такого ж віку, як і гімназисти. Майже в кожного з вас, діти, знайшлася річ у гарному стані, з якої ви швидко виросли, так і не встигнувши поносити. Та і канцелярськими товарами можна поділитися: хтось принесе зошит або ручку, хтось — ще якусь шкільну річ, і ми все складемо разом. А відправити посилку нам допоможуть батьки, члени батьківських комітетів, вони сформують посилки і перешлють їх поштою.

А класний керівник 8-А класу Борисенко Олена Олександрівна зауважила, що робити добру справу легко, це не потребує додаткових коштів, особливих фізичних зусиль, єдине, що треба – бути не байдужим.

— І мені приємно, — додала Олена Олександрівна, — що життєві історії дітей зі Сходу торкнулися сердець наших учнів.

7y26aw6DTog

Це вже далеко не вперше, коли гімназисти дарують тепло своїх сердець іншим людям.

Так, наприклад, раніше заступник директора з виховної роботи Н.Ф. Колесніченко розповідала, що протягом грудня гімназійна родина готувала чергову добру справу: новорічні подарунки для бійців, що відзначатимуть Новий рік у зоні АТО.

DSCN3469 IMG 9902

Учні 5-8 класів виготовляли різдвяні чобітки, а старші дівчата та вчителі прикрашали їх вишитими ялинками та написами «дякую тобі». Старшокласниці і їх бабусі в’язали шкарпетки та спеціальної форми рукавиці.

IMG 9904 IMG 9974

Гімназисти створили вітальні сніжинки та листівки. Батьки допомогли придбати теплі речі. Класні колективи намагалися проявили себе: учні 5-А розфарбували дерев’яні серця, що виготовили батьки; учні 6-Б змайстрували ляльок-ангелів; учні 9-А пошили святкові новорічні мішечки з привітаннями.

IMG 9909 IMG 9993

Наприкінці грудня все розклали у 88 подарункових пакетів. Прикрасили 3 коробки для посилок, доклали до подарунків теплі светри, фотолистівки з запрошенням у гості. Ще одну посилку канцелярських виробів зібрали учні 5-А класу «Від п’ятикласників Миколаєва п’ятикласникам Сходу України».

IMG 9996

В останній навчальний тиждень грудня в гості до гімназистів завітали морські піхотинці, що повернулися на ротацію із зони АТО. Тож рішення прийшло само собою: посилки від гімназистів поїхали до морських піхотинців.

IMG 9994

Нагадаємо, ми писали: 
Ще довго були під враженням гімназисти після відвідування маленьких сиріт

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button