Общество

Глянь в історію нашу, що в віках пролягла… У школі №1 згадали Героїв нашої країни

Трагічною, але величною сторінкою в історію українського народу увійшов героїчний бій молоді, студентів і гімназистів, 29 січня 1918 року біля залізничної станції Крути проти більшовицьких військ, що наступали в Україну. 300 юнаків проти 6-тисячного війська… Нерівний бій, але звитяжний..

У нашій школі вже стало традицією щорічно, 29 січня, вшановувати пам’ять героїв Крут. І вчора в усіх класах учні та вчителі вшановували подвиг української молоді; схилили голови у хвилині мовчання під час тематичної лінійки «Глянь в історію нашу, що в віках пролягла», подумки згадавши подвиг загиблих героїв Крут, Небесної Сотні, борців за права і свободу людини під час Революції гідності.

під час хвилини мовчання

Олег Ольжич, ім’я якого носить наша школа, теж усе своє життя присвятив боротьбі за незалежну Україну. Він до останнього подиху вірив, що Україна все-таки буде вільною. Вдячні учні поклали квіти до шкільного Пантеону Ольжича, де зібрана земля з 25 місць життя та діяльності Олега Ольжича і його побратимів з України, США, Канади, Чехословаччини, Польщі.

покладання квітів до Пантеону Ольжича DSCN7257

Той вогонь патріотизму, який запалили українські студенти 29 січня 1918 року в бою під Крутами, надихає нас, сучасну молодь, надихає воїнів, які зараз перебувають в зоні АТО, захищаючи цілісність нашої держави. І нам дуже хочеться, щоб герої не відправлялися на небеса передчасно, а трудилися і жили на радість рідним та близьким мирно та щасливо.

2-Б

SDC12383 DSCN72632-А

DSCN7281 obQb2Twta4kDSCN1887

«Ще не вмерла України ні слава, ні воля
Ще нам, браття українці, усміхнеться доля», — заспівали учні, як і герої Крут, наш Гімн.

Тож хай живе Україна! Хай буде мир на рідній землі! І пам’ятаймо Героїв! Завжди!
Бо без пам’яті про минуле – немає майбутнього.

Г.В. Строїнова, заступник директора з виховної роботи
МЗОШ № 1 імені Олега Ольжича,
Д.Р. Григор’ян, педагог-організатор школи

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button