Общество

В. Кудряшова: Як творчі люди Корабельного району новорічну атмосферу створювали

Автор: Вікторія Кудряшова, вихованка гуртка «Школа журналістики»
Дитячого Центру Корабельного району, учениця ЗОШ №1

Ви навіть не уявляєте, як інтер’єр часом впливає на наш настрій! Наприклад, якщо ви дратуєтесь часто і через усілякі дрібниці, не радила б вам обзаводитись червоними шпалерами, інакше вони діятимуть на вас, як червона ганчірка на бичка.Але ж я не дизайнер і цю бесіду почала зовсім не тому, що намагаюсь вдало підібрати кольорову гаму до вашої кімнати. Просто ще раз нагадую, що наявність святкових атрибутів у вашій квартирі — ще одна запорука святкового настрою.

Як відомо, особливо підвладні змінам настрою люди творчі, тому в Дитячому Центрі позашкільної роботи Корабельного району до планування новорічної обстановки в кабінетах підійшли напрочуд ретельно. Навіть влаштували конкурс, обрали шановну комісію, яка повинна була визначити, робоче місце якого гуртка облаштували найбільш по-новорічному. Я також мала змогу оцінити старання креативних керівників, які займалися новорічними приготуваннями вкупі зі своїми старанними вихованцями, і крім того, повинна була виконати свою журналістську місію — перетворити слова в рядки.

1 20150115 091139

Кожному з членів журі видали бланки, на котрих їм треба було зазначити назву кабінету, що бере участь в конкурсі, та оцінити його за такими критеріями: оформлення кабінету в єдиному стилі; естетика прикрас, зроблених своїми руками; використання народних традицій символіки Новорічних та Різдвяних свят; безпосередня участь дітей в оформленні кабінету та його санітарний стан. Провівши огляд, виводили оцінку, як у старі добрі часи, за п’ятибальною шкалою.

У новорічну атмосферу занурювались, обходивши «творчі майстерні» на другому на третьому поверхах. І кожного разу відкривали для себе нові елементи новорічного декору: гірлянду, сплетену за допомогою цікавої техніки, а то й зовсім не паперову, а викладену на стіні «ялиночкою», із мерехтливими вогниками. Дощики, сніжинки-балеринки висіли під стелею, мабуть, у кожному кабінеті в ДЦ.

20150115 091911 20150115 092003

Але слід зазначити, що кожен із кабінетів-учасників привніс нові, відмінні від інших, штрихи. Так, дехто хвалився безліччю прикрас, а хтось вдовольнився скромним мінімалізмом. У краєзнавчому кабінеті, наприклад, прикрасили власну невелику ялиночку, хоч і штучку. Голосисті соловейки з «Відлуння» (кер. Шевченко А.М.) творили новорічний настрій за допомогою барвистих великих сніжинок: з них можна було викласти навіть український прапор.

Справжнім «хлібом-сіллю» зустріли нас керівники хореографічного гуртка (Білявська І.А., Шестакова К.В.), переодягнувшись у костюм зайчика та ялинки. Хвалились новорічним сувеніром, який змайстрували їх вихованці: ялиночка з паперових серветок, закручених трояндочками, справді виглядала дуже витончено.

20150115 092058 20150115 092448

А от майстрам і майстриням із гуртків декоративно-ужиткового мистецтва було б просто соромно прикрасити свої кабінети не до ладу! Адже вони, так би мовити, «у своїй стихії»: «умілим ручкам» не проблема вирізати оригінальні сніжинки, застосувати хитромудрі прийоми прикрашання…Тому, з одного боку, ставити їх в один ряд із представниками інших видів мистецтв було б навіть трішки нечесно. Але ж з іншого: як вони старалися, всю душу вклали!

Словом, всі попрацювали на славу й подарували новорічний настрій не тільки собі, але й поділились ним із нами ще за 3 дні до настання свята, що несе із собою не тільки заметілі й ожеледицю, але й нові надії та сподівання.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button