Общество

В гостях у «Морських котиків» побували школярі з Корабельного

Прес-центр Миколаївської школи №29 повідомляє:

Сьогоднішня ситуація в Україні потребує єднання всього населення нашої Батьківшини. Дорослі і діти об’єднуються однією ідеєю – зберегти свою державу.

Взаємодопомога і підтримка – це те, що сьогодні потрібно всім і кожному. А головне – це потрібно нашій армії, людям, які першими стають на захист Вітчизни, бережуть наш спокій і роблять неймовірне для того, щоб небо над нашими головами було мирним.

Не залишились осторонь проблем своєї Батьківщини й ми — учні школи № 29. Учнівський актив закладу виступив з пропозицією провести благодійну акцію в підтримку нашої армії, у якій взяли участь вчителі, учні і технічний персонал школи.

У вересні ми провели благодійний ярмарок, участь у якому взяли усі класи. Учні, батьки, вчителі принесли безліч солодощів – печиво, тістечка, цукерки, желе і навіть компоти власного виробництва, які розлетілись серед бажаючих поласувати за лічені хвилини. Таким чином була зібрана частина коштів, які згодом було витрачено на добру справу.

Не залишили без уваги ініціативу своїх учнів вчителі та технічний персонал школи. Загальними зусиллями були зібрані кошти на придбання речей, необхідних нашим захисникам. І ось постало логічне запитання: якій же військовій частині надати зібрану допомогу?

Мидовго думали, перебирали багато варіантів, і тут у нагоді стала пропозиція директора школи — Лариси Анатоліївни Грицюк. Вона розповіла, що вже давно спостерігає за роботою військового підрозділу в/ч А1594 «Морські котики», який дислокується в м. Очаків, і щиро захоплюється їхньою мужністю і відданістю справі. Так і вирішили: їдемо до «Морських котиків».

SAM 2384

З допомогою батьківського комітету школи, на зібрані під час благодійної акції кошти були придбані необхідні військовим речі.

Долучились до нашої ініціативи й приватний підприємець Юлія Шпаковська (подарувала військовим принтер), Людмила Алпєєва – голова Корабельного центру зайнятості (передала канцтовари), учасник АТО Віктор Сюрчєнко (передав акумулятор для військової машини ЗІЛ), директор магазину «БУД HOUSE» Євгеній Стріжіков (виділив кошти), приватний підприємець Віктор Чьорний (виділив кошти), директор шкільних курсів іноземної мови «AlexEnglishClass» Олександра Самойлєнко (виділила кошти).

30 вересня з самого ранку у школі почалися збори. О 9:00 закуплені речі завантажили у мікроавтобус, і він вирушив у дорогу. О 10:00 дружній колектив прибув до м. Очаків.

Ми вручили подарунки морякам (термобілизна, грілки для рук, принтер, автозапчастини, продукти харчування, канцелярські товари і ще багато іншого). І показали концерт, який підготували спеціально до поїздки у військову частину — вдосталь було і веселих пісень, і запальних танців.

DSCN2744

DSCN2747 DSCN2768
Віктор Сюрчєнко
 і Олег Мудрак
супроводжували шкільну делегацію до військових

2

А далі «Морські котики» влаштували для нас, вчителів і батьків захоплюючу екскурсію в свою професію.

ZDqT29HKvKk

Продемонстрували наші бійці процес складання десантного парашуту і розповіли про правила десантування. Ми побували на військовому вертольоті.

DSCN2807 DSCN2808

Відправившись на екскурсію в очаківський порт, ми потрапили на справжній водолазний корабель. Почули багато цікавого про роботу глибоководного водолаза, особливості функціонування барокамери, відвідали усі палуби і відсік з двигуном. А далі на невеликому човні вирушили в море до острова Пєрвомайський. Стародавні каземати, підземні коридори, місце, де утримували перед розстрілом лейтенанта Шмідта, часовня з гарними настінними розписами – все це заворожувало і переносило наче у паралельну реальність.

Повернувшись на материк, моряки нагодували нас смачним і ситним обідом.

Покидати військову частину «Морських котиків» зовсім не хотілось, гостинний прийом залишив у душі теплі почуття і гордість за свою країну, її людей, для яких братерство, щирість і відданість своїй справі і служінню Україні – найголовніший орієнтир у житті.

Педагогічний, учнівський і батьківський колектив школи виражає вдячність всім, хто прийняв участь у благодійній акції «Допоможемо воїнам» і не залишився осторонь проблем нашої України.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button