Общество

Урок мужності. Школярі Корабельного знов зустрілися з учасником АТО

Держава і громадянське суспільство роблять зараз усе можливе для відновлення миру та порядку в країні, відбиття зовнішньої агресії проти України.

А головне завдання школи сьогодні — виховувати патріотизм і любов до Батьківщини у підростаючого покоління.

У Миколаївській школі №29 з початку навчального року вже відбулося кілька зустрічей з тими, хто захищає цілісність України, хто намагається зберегти мирне небо над нашими головами, борячись із ворогами країни на її сході, – зустрічей з учасниками АТО.

Так, 1 вересня молодший лейтенант Олександр Онищенко і молодший сержант Олександр Кравченко побували на уроках патріотизму «Україна — єдина країна», розповівши учням 9-го та 11-го класів про ситуацію у державі, зокрема на сході країни, про військову агресію з боку РФ та про патріотичний настрій наших бійців, про допомогу волонтерів та важливість підтримки захисників Вітчизни.

91 22

— Нехай не фізично, але морально ви можете підтримати наших бійців. Вони встали на захист своєї Батьківщини, і це обов’язок кожного чоловіка.
Батьківщина не закінчується за кордоном свого паркану. 
Ми захищаємо свою землю, і дуже важливо знати, що вдома нас чекають. Коли, приміром, дитячі малюнки передають на передову — ком в горлі… 
Разом ми все подолаємо! — звернувся Олександр Онищенко до 11-класників.

21

На завершення того уроку, який школярі часто згадують, військовослужбовець підбадьорив учнів:

— Чого зажурилися? Головне — не піддавайтеся на провокації і не панікуйте.
Все буде добре. Там, де ми — там перемога! А ви в силах її прискорити: почніть з дрібниць, з себе, будьте патріотами.

Його слова впали в «благодатний ґрунт» сердець юних патріотів.

— Слава Україні! — вигукнула старшокласниця. І їй дружно відповіли: «Героям слава!»

20

Миколаївська школа №29 завжди привертала увагу дітей до питань збереження миру задля забезпечення прогресу людства.

Саме тому 30 вересня для учнів 8 — 11 класів було проведено урок мужності (у формі зустрічі) «З Україною в серці». 

Учасником заходу став військовослужбовець Віктор Сюрченко, який також захищав нашу землю під час антитерористичної операції на сході країни.

SAM 2338

Сюрченко Віктор Миколайович, мешканець Корабельного району, 25 березня 2014 року добровільно вступив до Збройних Сил України, був зарахований до військової частини А0224 (79-ї аеромобільної десантної бригади міста Миколаєва).

Віктор Миколайович розповів учням школи не тільки про свою службу у зоні проведення АТО, а й відверто відповів на усі запитання школярів.

SAM 2325

Багато дітей (спочатку сором’язливо, а потім сміливіше) задавали питання, які їх цікавили: Про що думає людина, яка йде захищати свою державу? Що значить на війні братерство і дружба? Про що найчастіше думається там, де така тонка лінія між життям та смертю, зрадою і самопожертвою? Та багато інших запитань. І, звісно ж, всіх цікавило одне питання – коли скінчиться війна і всі люди зможуть жити мирно?

SAM 2332

Гість школи щиро відповідав на всі запитання, хоча й було видно, як важко пригадувати товаришів, які полягли від сил противника, і події, які багато в чому змінили не тільки погляди на життя, а й на важливість таких загальнолюдських цінностей і рис, як доброта, співчуття, самопожертва, вміння підтримати словом і ділом.

Емоційна і відкрита розповідь Віктора Миколайовича не залишила байдужим жодного учня. Діти висловили вдячність людині, яка самовіддано захищає нашу рідну Україну.

SAM 2337

Віктор Сюрченко сказав головне — те, що хотіли б почути сьогодні діти всієї нашої держави — за Україною перемога, бо немає більш самовідданих, щирих і мужніх людей, ніж ті, що зараз собою затуляють нас від небезпеки і захищають нашу Батьківщину.

SAM 2353

Головною метою уроку було поглиблення знань учнів про нашу державу, формування громадянських якостей: патріотизму, людяності, виховання почуття поваги до рідної землі та людей, які захищають її, і ця мета, на думку учасників зустрічі, була реалізована.

Всі учасники заходу вшанували пам’ять загиблих на Сході України хвилиною мовчання.

Як зазначила директор школи Грицюк Лариса Анатоліївна, для підростаючого покоління кожна така зустріч — відкриття, моральний орієнтир у житті, урок любові до Батьківщини.

Після цих зустрічей у дітей залишилася віра у краще майбутнє України і нестримне бажання бути схожими на тих, хто зараз захищає суверенітет, свободу і цілісність нашої держави.

З використанням матеріалів прес-центру
Миколаївської ЗОШ І-ІІІ ступенів №29

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button