Общество

Відлуння Дня народження Миколаєва

Кожного разу, коли я відвідую виставки вихованців гуртків декоративно-ужиткового мистецтва (ДУМ) Дитячого Центру позашкільної роботи та загальноосвітніх навчальних закладів Корабельного району, завжди щиро дивуюсь тому, які вони талановиті, яку мають розмаїту фантазію, як глибоко відчувають національне коріння рідного краю. Так було і 13 вересня, у 225-ту річницю нашого міста, на вулиці Радянській.

Буквально фурор викликало панно «Україна та Миколаїв єдині» (автор — О. Самсонова, керівник гуртка «Творча майстерня» ДЦ позашкільної роботи). Містяни охоче фотографувались біля нього. Ця композиція була основним об’єднуючим елементом експозиції Корабельного району. Решта експонатів логічно доповнювали та поглиблювали тематику виставки, що виразно читалась у підборі робіт:
«Миколаїв – невід’ємна частина України».

49 29
роботи ЗОШ 49  і  №29

DSC01290

DSC01278

DSC01288

Добре сприймали відвідувачі виставки яскраві та виразні роботи вихованців гуртків ДУМ Дитячого Центру позашкільної роботи під керівництвом Т.В. Маркової,
О.Е. Самсонової, В.В. Покиданець, А.М. Івашкіної. Вони були представлені у таких техніках як гобелен, квілінг, живопис, вишивка, штучні квіти, аплікації з паперу, тканин і насіння та інше. Сама ж тематика робіт широка: казкові персонажі, пейзажі рідної землі, воїни, тварини…

Не тільки юні майстри, а й їх педагоги охоче взяли участь у створенні експозиції. Припали до смаку миколаївцям рушник та фіранки, виконані у техніці вибійки (мальовані візерунки на тканині) В.В.Покиданець; гобелен «Віженка» (село на Буковині) О.Е.Самсонової.

Цікава й така деталь. Всі учасники виставки з Корабельного району були об’єднані темою, що символізувалась жовто-блакитним вінком.

DSC01214 47
стенди гімназії №3  і  школи №47 

DSC01279 DSC01286
роботи школи №1

D00LZFcTaQk

40 54
стенди шкіл40  і  №54

DSC01213 DSC01211
роботи школи №43

DSC01271

Учні 13-ти шкільних закладів Корабельного району наповнили свої колекції безліччю цікавих та різноманітних експонатів. Годі й перелічити їх! Але те, що склало виключення, варто назвати. Учні ЗОШ №43 ім. К.Ф. Ольшанського взяли участь у вишиванні великого рушника – символу Єдиної України, а ЗОШ №1 ім. О.Ольжича — ініціювали збір коштів для учасників АТО.

DSC01259

E2a8wzu70l0

Традиційними на таких виставках стали і майстер-класи з декоративно-ужиткового мистецтва. Цього разу на вул. Радянській їх демонстрували вихованці ДЦ позашкільної роботи та ЗОШ №1 ім. О. Ольжича. Вони стали справжнім магнітом для містян.

IMG 20140913 130928

Ще довго миколаївці будуть згадувати це дивовижне свято талантів і майстерності.

Текст — за матеріалами М. Полупанової — керівника гуртка
журналістики 
ДЦ позашкільної роботи Корабельного району

Нагадаємо, ми писали: «Свой 225-ый День Рождения Николаев отметил патриотичным «Майдансом» и выставочной Советской«

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button