Общество

Проїзд у маршрутках Миколаєва має коштувати 1,95 - 2,15 грн. Але "існує «тіньова» корупційна схема"

Робоча комісія, що була створена для підрахунку справжньої ціни на проїзд в маршрутному таксі, підвела підсумки роботи і оголосила свої результати. Так, проїзд у маршрутному таксі, що їздить на дизельному паливі, має складати 2 гривні 15 копійок, а на газу — 1 гривню 95 копійок.

Представники «Центру антикорупційних розслідувань», Демократичного Альянсу, «Патріотів Миколаєва» та активісти міста більше тижня проводили дослідження пасажиропотоку на маршрутах різних перевізників — повідомляє прес-служба Демальянсу.

Також перевірялася якість перевезень, обслуговування льготних категорій пасажирів, вівся підрахунок машин на маршрутах.

0401 n

«У ході дослідження ми побачили багато невідповідності між тим, яка ситуація є насправді і тим, що офіційно зазначено у документах і рішеннях. Наприклад, на багатьох маршрутах працює більше машин, ніж прийнято Рішенням Міськвиконкому, в розрахунках перевізників зазначена вартість бензину, хоча їздять маршрутки на дизпаливі та газу, витрати масла взяті для КАМАЗів і ще багато завищених показників», — зазначила голова Демократичного Альянсу Євгенія Матейчук.

А голова Центру Антикорупційних Розслідувань Денис Барашковський наголосив, що проблема по тарифам набагато складніша.

«Існує «тіньова» корупційна схема перевозки пасажирів, вона працює вже багато років і контролюється міськими чиновниками. А перевізники відбивають відкати за рахунок водіїв маршруток та пасажирів», — коментує Денис.

0403 n

Всі ці розрахунки будуть передані до відповідних органів (прокуратури, податкової інспекції, Антимонопольного комітету) для подальшого розслідування.

Робоча група продовжує свою роботу в напрямку реформування громадського транспорту.

Напомним: в августе 2014 г. мэр города Гранатуров хотел повысить стоимость проезда 
в маршрутках до 3 грн. 
А перевозчики и вовсе утверждали, что обоснованная цена проезда в Николаеве — 4,5-5 грн.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button