Общество

Любіть Україну всім серцем своїм!

Любіть Україну, як сонце, любіть,
як вітер, і трави, і води…
В годину щасливу і в радості мить,
любіть у годину негоди.

Любіть Україну у сні й наяву,
вишневу свою Україну,
красу її, вічно живу і нову,
і мову її солов’їну.

Між братніх народів, мов садом рясним,
сіяє вона над віками…
Любіть Україну всім серцем своїм
і всіми своїми ділами…

                                                                                               Володимир Сосюра

День Незалежності України (24 серпня) — це горде національне свято, яке знаменує єдність, міцність волі і духу українського народу в усіх куточках нашої країни.

Довгий шлях був пройдений українським народом до своєї незалежності — історичні вторгнення і війни, боротьба з панами і окупантами, довгі роки радянського режиму, який не бачив в Україні незалежну і повноправну державу…

Дуже важливо, щоб юні українці зростали з любов’ю у серці до своєї Батьківщини. Бо, як говорить нам українське прислів’я, «Людина без Вітчизни, як соловей без пісні».

22 серпня в дитячій бібліотеці №8 (пр.Корабелів,12) пройшла Година державності «Моя країна — Україна, і я – її громадянин».

IMG 6156

Такі заходи дуже потрібні і актуальні в наші часи. Я впевнена, що з тих дітей, які прийшли сьогодні до нас в бібліотеку, виростуть справжні патріоти…

Крім історичних фактів про виникнення свята Дня незалежності, діти пригадали і назвали державну та національну символіку України. Послухали цікаві легенди про Тополю і Калину… З легкістю відгадали ребуси та склали з «розкиданих» по екрану окремих слів приказки та прислів’я про нашу Батьківщину. Було і «надскладне» завдання — у вірш Самійленка В. «Наша славна Україна»треба було вставити пропущені слова. Після декількох спроб діти змогли правильно прочитати весь вірш….

Але ж були на святі не тільки інтелектуальні ігри. Юні україночки на швидкість робили віночки і пригадали, як у давні часи жінки носили воду з криниць у відрах на коромислах… Але в наших дівчат не було коромисел — вони носили воду… ложками!

IMG 6145 IMG 6143IMG 6149

Діти пішли з бібліотеки збуджені та веселі, а дехто лишився, щоб розпитати, як краще посадити калину: саджанцем чи насіниною… І в серці кожного – любов до Батьківщини…

IMG 6151

Провідний бібліотекар відділу довідкових та
інформаційних
послуг бібліотеки для дітей №8
Калашник М.С.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button