Общество

Про компенсацію додаткових витрат на оплату послуг газопостачання та опалення у зв’язку з підвищенням тарифів

Нагадаємо: з метою посилення соціального захисту населення в умовах підвищення цін і тарифів на комунальні послуги Урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України від 05.04.2014 № 83, якою передбачено запровадження нового виду допомоги на оплату комунальних послуг – компенсації додаткових витрат на оплату послуг газопостачання, централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води у зв’язку з підвищенням цін і тарифів на ці послуги. Зазначена постанова набрала чинності 01.07.2014.

Компенсація призначається органами соціального захисту населення. Для призначення компенсації особа, яка зареєстрована у житловому приміщені, звертається із заявою до органу соціального захисту населення за місцем реєстрації і надає довідку про склад зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб, а також довідки про доходи кожної особи, зареєстрованої у житловому приміщенні (крім довідок про розмір пенсії та соціальної допомоги), та пред’являє паспорт.

Право на отримання компенсації матимуть сім’ї, середньомісячний сукупний дохід яких за попередні шість місяців не перевищував величини прожиткового мінімуму для сім’ї, що визначається як сума прожиткових мінімумів для кожного члена сім’ї відповідно до його належності до основних соціальних і демографічних груп населення. До складу сім’ї включаються особи, які зареєстровані у житловому приміщенні (будинку).

Із заявою на призначення компенсації може звернутися будь-яка особа, яка зареєстрована в житловому приміщенні.

Компенсація надається на безповоротній основі, її отримання не пов’язане із зміною форми власності житла і не тягне за собою таку зміну.

Для одержання компенсації сім’я має сплачувати свою частину платежу за комунальні послуги, у іншому випадку — надання компенсації припиняється.

Департамент соціального захисту населення
облдержадміністрації

Про приклади розрахунку компенсації ми вже писали:

С 1 июля николаевцам будут компенсировать
повышенные тарифы на жилищно-коммунальные услуги

Розпорядженням міського голови від 05.08.2014 №198р затверджено перелік пунктів прийому заяв і документів від населення Корабельного району м. Миколаєва для оформлення компенсацій та субсидій:

1. Управління соціальних виплат і компенсацій, вул. Новобудівна, 1

дні прийому:
з понеділка по четвер, без обідньої перерви з 08.30 до 17.15,
п’ятниця з 08.30 до 16.00

2. КП «ДЄЗ» «Океан», вул. Рибна, 1

дні прийому:
середа з 9.00 до 12.00,
п’ятниця з 13.00 до 16.00

3. БК мкр. Кульбакине, вул. Райдужна, 38

дні прийому:
кожна 2 та 4 середа місяця з 09.00 до 12.00

4. Відділення соціальної допомоги вдома Корабельного району міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), вул. Металургів, 8

Дні прийому:
з понеділка по п’ятницю з 08.30 до 17.00

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button