Общество

У Корабельному пройшли майстер-класи до Великодня. Тепер на відвідувачів чекає ціла виставка (Відео)

У бібліотеці для дітей №8 (пр.Корабелів, 12), у відділі книгообміну та сімейного читання, проходили майстер-класи, присвячені святу Великодня.

Учні школи №1 ім. О.Ольжича, а саме
2-А класу (вчитель — Яблонська Т.Д.),
4-А класу (вчитель — Чернега Н.А.),
3-А класу (вчитель — Собченко Т.С.) виготовляли своїми руками писанки та Великодню фіалку із кольорового паперу.

З великим старанням та задоволенням працювали діти.

IMG 4219

Впродовж роботи учні слухали легенди про писанки та крашанки, про Великодню фіалку, які розповідали їм бібліотекарі Глубоченко Наталія Олексіївна та Полковниченко Лілія Георгіївна. Ось одна із них:

«Мешканці нашої країни України переконані, що писанки захищають світ від зла. За їхньою легендою, невдовзі після свого Воскресіння Христос переміг диявола і закував його дванадцятьма залізними ланцюгами. Диявола було сховано за дванадцятьма залізними дверима, замкненими на дванадцять залізних замків.

Проте нечистий все ще мав силу, тож днями й ночами рвався на волю. Він розгриз уже одинадцять залізних замків і злизав одинадцять залізних дверей. Залишалася лише мить, щоб він повалив останню, дванадцяту перепону, і вирвався на волю, щоб знищити все живе…

Саме у цю мить, кажуть українські люди, задзвонили церковні дзвони. Люди почали вітатися словами «Христос воскрес!» і дарувати одне одному писанки. Тоді одразу поновилися усі пута на нечистому, знов постали усі двері та замки. Отож, сидіти там дияволу доведеться довіку – поки люди на землі писатимуть писанки і вітатимуть одне одного з Великоднем…»

IMG 4224

Старання виготовляти писанки наших дітлахів — не даремні.
В бібліотеці відкрита виставка Великодніх писанок, поробок, малюнків про свято Великодня. Поруч із писанками красуються Великодні фіалки, теж зроблені руками дітей на майстер-класах.

IMG 4195 IMG 4217

{gallery}2014/04/21/2{/gallery}

«До Великоднього свята розмалюю писанку, розмалюю,
Любу неньку Україну на ній намалюю!
Я цю писанку-красуню на виставку віднесу,
А для мами і для тата дві ще кращі напишу».

А учням 3-А класу МЗОШ №1 після майстер-класу бібліотекарі запропонували розіграти невеличку виставу, на якій саме ця виставка, зроблена руками дітей-читачів бібліотеки, стала яскравою декорацією, нагадуючи про Світле Воскресіння.

IMG 4229 IMG 4249

Ця вистава — це казка про «Великодній кошик». Діти отримали величезне задоволення, виконуючи ролі «паски», «писанки», «смачненької ковбаски» і т.д.

«Я духмяна паска,
Гей, посуньтеся , будь ласка,
Я і личка не ховаю,
Бо всі це свято знають!»
« А я писанка, красуня…!
А я смачна ковбаска!
А я хрін – святіть мене!»

Саме дитяча творчість ніколи не повинна залишатися в тіні. Діти вміють вражати своєю фантазією, створенням нового. І в цьому можна переконатися, подивившись виставку, створену дитячими руками до свята Великодня, тож запрошуємо всіх бажаючих!

Лілія Полковниченко, провідний бібліотекар відділу
книгообміну та сімейного читання бібліотеки для дітей №8

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button