Общество

Шевченко без прикрас. Версію театру-студії “Острів” побачили і в Корабельному районі

З нагоди оголошення 2014 р. роком Т.Г.Шевченка – до 200-річчя з дня народження великого поета, письменника, художника та мислителя, в приміщенні Міської Станції юних натуралістів (керівник — Ярошенко Наталія Григорівна) в березні відбулося Шевченківське свято.

Цей захід в Корабельному районі Миколаєва пройшов спільно з працівниками бібліотеки-філіалу №10 ЦБС для дорослих (завідуюча Астахова Л.І., бібліотекар Мельниченко Т.В.)
та загальноосвітньою школою №14 (директор —
Джуган Л.Л.)

Для вихованців станції юннатів та учнів 10-го класу ЗОШ №14 (класний керівник — Дорошенко Світлана Павлівна) відбулася вистава під назвою «Шевченко. Версія»,
яку показав театр-студія «Острів» палацу культури «Молодіжний» м. Миколаєва.

SAM 3483

Вистава була присвячена життю і творчості Великого Кобзаря. Це була 153-я вистава творчого колективу, яким керує талановитий режисер Никифоров Анатолій Миколайович. Театр вже має нагороди, він — двічі лауреат фестивалю «Южные маски» та інших, незважаючи на те, що йому всього 3 роки.

У виставі взяли участь юні актори, які показали свій погляд на Шевченка – це зовсім не глянцевий образ, а такий, яким він був насправді, без жодних прикрас. Сорок хвилин тривала вистава. Діти уважно слухали поезію Шевченка та ближче познайомились з його життєвим шляхом.

Дуже важливо, особливо для молодого покоління, учнів школи, чути шевченківське слово, яке було і буде актуальним завжди:

«Учітеся, брати мої,
Думайте, читайте,
І чужому научайтесь,
Й свого не цурайтесь»

SAM 3484

Провідний бібліотекар Людмила Астахова

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button