Общество

Гімназисти розкривають таємниці Богоявленського фонтану

Корабельний район – найтаємничіший куточок території Миколаєва в історичному та топонімічному плані. Колись це місце на лівому березі Бузького Лиману називалося Вітовка, Вітовтів, Вітовтове, Богоявленськ, Богоявленське, Жовтневе. Вчені вважають, що цій території приблизно шість тисяч років.

Історичним центром нашого району є Богоявленський фонтан із цілющою водою, що знаходиться на території парку, який кілька років тому мав назву «Молодіжний».

1

Учні 6-Б класу Миколаївської гімназії №3 разом із учителем географії Косинською Оленою Миколаївною під час весняних канікул вирушили на краєзнавчу екскурсію до цього місця, овіяного легендами.

Саме про історію Богоявленська, про сам фонтан розповів під час екскурсії учням і одинадцятикласник гімназії Шпаков В’ячеслав, який нещодавно захистив науково-дослідницьку роботу «Історія Богоявленського парку від античності до сьогодення» у Малій академії наук.

kCgqMCW8 JM

До речі, отримавши перемогу на обласному рівні, В’ячеслав днями презентує свою роботу у м.Києві на Всеукраїнському етапі конкурсу-захисту учнівських наукових досліджень.

Шестикласники із цікавістю та захопленням слухали про історичне минуле району. Проте не залишилися лише пасивними слухачами, а й активно задавали екскурсоводу-гімназисту питання. Приємно відзначити, що В’ячеслав зміг компетентно відповісти усім допитливим.

SKjugfAsaXc

Юні кореспонденти 6-Б класу

Нагадаємо, ми писали: 
«Биение небезразличных сердец оживило сердце самого Богоявленска (Видео)»

 

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button