Общество

"Мы знаем о войне лишь по наслышке...", - школярі Корабельного району (Відео)

Пам’ять, стій! Зупинись на хвилинку. Серце, замри…
Це потрібно не мертвим, Це потрібно живим!

Спогади про минуле примушують замислитися про майбутнє. Пам’ять про загиблих – це те, що робить людство мудрішим і благороднішим.

Ми шануємо пам’ять героїв-визволителів, партизан і підпільників, які ціною свого життя подарували нам сьогоднішній день. Їх подвиги увічнені в металі і камені монументів, меморіальних дошок і в нашій пам’яті.

https://www.youtube.com/watch?v=4T_BVNrgoCU

28 березня — цей день для нашого міста особливий – День визволення. Для нас, миколаївців, він пам’ятний тим, що саме цього дня 70 років тому прийшло довгоочікуване визволення нашого міста від німецько-фашистських загарбників.

4

Це була перемога наших дідів та прадідів. Справжня, радісна, щира. Ми говоримо – «наша перемога», бо не відокремлюємо себе від старшого покоління, від тих, хто переміг у грізному 1944-ому. То дарма, що більшість із нас народилася уже по війні. Але ми – єдине ціле. І в цьому ще раз мали змогу переконатися кожен, хто прийшов 21 березня у Миколаївську загальноосвітню школу №49, де з нагоди значної дати учні підготували концерт пам’яті «Шлях до Перемоги».

https://www.youtube.com/watch?v=VIRlZnRkv28

1

З самого ранку звучала музика, пісні тієї грізної пори. Та вмить замовкло все… І голос Левітана сповістив про визволення міста. Запала тиша.

І ось уже присутні вслуховуються у теплі слова вітання директора школи Людмили Михайлівни Славинської:

«Місто Миколаїв відзначає 70-у річницю звільнення своєї території від останнього гітлерівського окупанта. Тож з переповненими почуттями подяки від себе особисто, від усіх присутніх вітаю ветеранів Великої Вітчизняної війни, які присутні тут на нашому святковому концерті, та тих, які не змогли бути тут, разом з нами, — всіх, хто мужньо боролися за визволення своєї землі від ненависного ворога, із цим незабутнім Днем, з Днем 28 березня, який від 1944 року на віки залишиться в пам’яті кожного миколаївця.

Вічна пам’ять усім бійцям, які полягли, визволяючи нашу рідну землю. Вітаю і закликаю Вас свято берегти пам’ять про славних солдатів Великої Вітчизняної війни; оберігати і шанувати тих, хто нині живий; віддавати належне тим, хто поклав своє життя за те, щоб Миколаїв захоплював своєю красою у мирний час, за мирне небо над миколаївцями, за тихі води Інгулу».

2Миколаїв боровся, воював за своє визволення 940 днів.

Учні згадували подвиг, військову діяльність і трагічну смерть Лягіна В.О., подвиги 68 десантників; сміливих та кмітливих підлітків-розвідників Шуру Кобера і Вітю Хоменка. Вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання.

Минають роки, але у пам’яті вдячних нащадків назавжди залишиться великий подвиг солдатів, офіцерів, героїв-підпільників, які звільнили наше місто від фашистських загарбників, які, не шкодуючи свого життя, виходили на жорстокий двобій із ворогом. Ми низько схиляємо голови перед їх героїзмом і мужністю та висловлюємо слова глибокої шани і вдячності.

Шановні ветерани! У цей пам’ятний день прийміть найщиріші побажання:

Здоров’я грони золоті,
Хай заколоситься добро на вашій ниві,
Щоб кожен день у вашому житті
Був сонячно ласкавим та щасливим.

Хай доля буде світла і ласкава,
Хай щастя буде справжнім і рясним.
Земля щоб гарні квіти дарувала,
А небо було мирним і ясним!

Заст. директора школи №49 з виховної роботи
Ольга Безполетова

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button