Общество

Шевченкові думки переживуть віки

Нелегко осягнути багатогранність таланту Тараса Шевченка. Доля щедро обдарувала його: і через сторіччя не згасає слава ні Шевченка-художника, ні Шевченка-співака, ні Шевченка-поета, ні Шевченка-прозаїка.

Нагадаємо: з метою гідного відзначення 200-річного ювілею Кобзаря, 2014 рік було оголошено роком Т.Г.Шевченка.

З цієї нагоди у Миколаївській школі №14 було проведено ряд заходів, які були спрямовані на збереження духовної культури українського народу, розвиток молодих талантів, виховання любові та поваги до рідної землі, рідної мови і всієї спадщини, яку нам залишив видатний син українського народу.

1

Учні школи відвідували виставки Миколаївського академічного українського театру драми і музичної комедії (опера М.Аркаса «Катерина» та вистава К.Півоварова «Тарасові весни»), брали участь в обласному конкурсі «Таланти твої, Миколаївщино» (номінація «Юні художники»), у загальношкільних конкурсах читців, малюнків, плакатів, творчих робіт «Шевченкові зорі».

2 4

З великим інтересом діти відвідували низку заходів, які проводила центральна міська бібліотека імені М.М.Кропивницького, зокрема це були ретро-мандрівки «Шевченко та Миколаївщина», літературно-музична композиція «Нас єднає Шевченкове слово» та арт-композиція «Постає твій образ наче промінь» для учнів 5-9-х класів.

Дуже захоплюючим стало відвідування виставки Миколаївського обласного художнього музею ім. В.Верещагіна «Живописна Україна», з якої учні дізналися про історичне минуле нашого краю, народний побут, традиції і фольклор, історичні пам’ятки України. З величезним задоволенням діти відвідали концерт «Шевченківські пісні» Миколаївської обласної філармонії.

14 березня 2014 р. у школі відбувся святковий концерт, присвячений 200-річчю від дня народження Т.Г. Шевченка.

3

Учні знову згадали основні віхи життя і творчості великого Кобзаря, у наступний раз переконалися в тому, що творчість Т.Шевченка залишається актуальною сьогодні і ще довго приваблюватиме поціновувачів поетичного слова. Діти декламували твори Шевченка, співали пісні, брали участь у інсценізаціях.

Тарас Григорович Шевченко – великий Син України, наша гордість і наша слава. Минатимуть роки, спливатимуть століття, а Великий Кобзар залишатиметься у пам’яті нащадків, бо є і буде Україна і народ український.

Вчитель української мови і літератури А.О. Лихіна

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button