Общество

Рада ЄС визнала, що Росія порушила суверенітет України

Рада ЄС з питань закордонних справ у своїх висновках щодо ситуації в Україні висловила вимогу до Росії вивести свої війська з української території і негайно почати переговори з Києвом.

Про це йшлося на позачерговому засіданні Ради ЄС, яке відбулося 3 березня у Брюсселі, повідомив в інтерв’ю журналістам міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Лайчак.

«У рішенні Ради ЄС ми заявили, що територіальна цілісність і суверенітет України були цілком очевидно порушені агресивними діями російських збройних сил.

Ми вимагаємо від Росії вивести її війська і почати повністю виконувати угоду між Росією і Україною про статус Чорноморського флоту РФ. Ми також закликаємо Росію почати негайні переговори з Україною відповідно до угоди», – сказав він.

1303836Крім того, за словами словацького міністра, у висновках ЄС закликає керівництво в Києві «продовжувати політику включно з тим, щоб жодна група товариства не була виключена з триваючого процесу».

«Ми наголосили на нашій готовності допомогти, підготувавши пакет фінансової допомоги для України, і нашій готовності підписати Угоду про асоціацію з Україною. Це – найважливіші моменти», – наголосив Мирослав Лайчак.

Відповідаючи на запитання про можливі санкції щодо Росії, міністр повідомив, що цю частину висновків наразі якраз обговорювали, а йому потрібно було залишити засідання.

«Санкції обговорюються зараз. На столі кілька варіантів, враховуючи заморожування переговорів щодо лібералізації візового режиму або призупинення підготовки саміту G-8
в Сочі»
, – перерахував він.

 Джерело: zaxid.net з посиланням на «Інтерфакс-Україна»

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button