Общество

Опудало спалили, млинців покуштували... Народні гуляння у школі №49

Масляна, сирний тиждень — це святковий цикл, збережений на Русі ще з язичницьких часів. Обряд Масляниці пов’язаний з проводами зими і зустрічі весни. Після хрещення Русі Масляниця святкується в останній тиждень перед Великим постом. Головними атрибутами Масляної є млинці, вареники та народні гуляння.

Святкування Масляної в Миколаївській школі №49 (мкрн. Балабанівка), яке організували учні школи під керівництвом педагога-організатора Дікаревої С.С., пройшло весело та цікаво.

1

Жартами та приказками відкрили свято ведучі Златєва Катерина та Світлана Савелівна, які протягом усього свята підтримували веселий настрій у присутніх.

Разом з весною (Лазебник Дариною) та днями тижня (п’ятикласниками) всі із задоволенням водили хороводи, співали пісні, активно приймали участь у конкурсах та веселих іграх.

2

З наростаючим азартом демонстрували команди свою «молодецьку» завзятість і багатирську «силу» по перетягуванні канату. Розважальна програма, святкова атмосфера та море позитивних емоцій не давали всім присутнім замерзнути цього дня.

3

Спалення опудала — народної зимової «мари», яку виготували хлопці нашої школи, стало кульмінацією свята.

4

І, звісно ж, не обійшлося без дегустації головної страви на святі Масляна — млинців.

В програмі проведення свята був оголошений конкурс на найсмачніші млинці та кращу господиню. З млинцями власного приготування, приправленими малиною, полуницями, з начинкою і без неї, прийняли участь учні 5 — 11 класів.

Велику подяку від усього шкільного люду оголошуємо мамам та бабусям, які допомогли напекти такі смачні млинці. На святі було цікаво і весело. По тому, як сяяли очі та усмішки на обличчях у всіх присутніх, та від щирих побажань, щоб ще були такі заходи, організатори зробили висновок, що свято вдалося. Саме воно дозволило по-справжньому відчути дух Масляної і поринути у круговерть традиційних народних гулянь.

5

Прощай, зима, сніг і холод! Здрастуй, весна, сонце і тепло!

Миколаївська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №49 вітає Всіх з Масляною!
З приходом весни завжди піднімається настрій, на душі стає легко і весело. Ми сповнені оптимізму і бадьорості. Нехай ця піднесеність збережеться на цілий рік. Адже попереду нас чекають нові відкриття і приємні сюрпризи!

Ольга Безполетова (МЗОШ № 49)

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button