Общество

"Щоб оченята яскравіли", на дітей Корабельного чекає бібліоіграшка (ВІДЕО)

Три казки (Г.Х. Андерсен «Снігова королева», українська народна казка «Дванадцять місяців», Брати Грімм «Пані Метелиця») увійшли до зимової інтерактивної бібліо-іграшки для дітей 6 — 11 років
«Сказ на заказ», створеної у бібліотеці для дітей №8 (у відділі сімейного читання).

IMG 0533

Автор іграшки — Л.Г. Полковниченко (провідний бібліотекар відділу сімейного читання бібліотеки для дітей №8).

Бібліо-іграшка була представлена у Центральній міській бібліотеці для дітей ім. Ш. Кобера і В. Хоменко та була нагороджена дипломом переможця за перемогу у фестивалі-конкурсі рекомендаційної бібліографії «Зваблююче читання», який проходив 24 грудня 2013 року.

«Сказ на заказ» має елементи гри, а маленьким читачам дуже подобається і читати, і грати.

Насправді, спробувати здивувати дитину, а ще й зацікавити її не так просто у сучасному світі інформаційних та комп’ютерних технологій. Але бібліоіграшка «Сказ на заказ», за словами Лілії Полковниченко, дійсно здивувала маленьких читачів. З інтересом дітлахи виконували різноманітні завдання бібліоіграшки (ще й на різних мовах!).

IMG 0452

Не будемо розкривати всіх секретів бібліо-іграшки, але пограти нею може кожна дитина, навіть, якщо вона вперше потрапила до бібліотеки.

…Читачі відділу сімейного читання зі школи №54 так перейнялися творчим поданням казок бібліоіграшки, що їм захотілося хоч трішечки побути героями улюблених казок.

Так, казку «Снігова королева» представляли для товаришів учні 2-Б класу Кушнірук Ліза і Аліна, героїв казки «Дванадцять місяців» — Олійник Єлизавета і Дубковський Даніїл (4-Б клас), «Пані Метелиця» — Таранець Єва і Москаленко Аня (4-Г клас).

IMG 0503 IMG 0546

— Важливо, щоб дитина, граючи такою бібліотіграшкою, отримувала задоволення і під час гри, і під час читання, щоб оченята яскравіли від зацікавленості і бажання творити, пізнавати, а найголовніше — читати! — вважає Лілія Полковниченко.

IMG 0457 

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button