Общество

За отримання хабара затримана директор автошколи

Співробітники державної служби по боротьбі з економічною злочинністю м. Миколаєва за отримання неправомірної вигоди затримали службову особу.

Жінці загрожує покарання від штрафу до позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Виявлення та затримання посадових та службових осіб, які з метою власної вигоди, використовуючи свої повноваження, вимагають та отримують від громадян незаконні винагороди та інші пільги за виконання чи невиконання своїх службових обов’язків, є одним з пріоритетних напрямків в роботі служби по боротьбі з економічною злочинністю.

Отримувачами неправомірної вигоди найчастіше виступають співробітники бюджетної сфери, контролюючих органів, кооперативів та ін.

Так, співробітники державної служби по боротьбі з економічною злочинністю міліції м. Миколаєва під час отримання неправомірної вигоди була затримана директор однієї з автошкіл товариства сприяння оборони України в Миколаївській області, розташованої в Центральному районі міста.

За вирішення питання щодо успішної здачі іспиту для отримання водійського посвідчення на право керування автотранспортом, 63-річна посадовець вимагала та отримала гроші в сумі 1500 грн.

Даний факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 190 КК України «Шахрайство». Наразі правоохоронцями проводиться перевірка, вирішується питання щодо перекваліфікації даного кримінального провадження на ч. 2 ст. 369-2 («Зловживання впливом»). Санкція даної статті передбачає покарання від штрафу до позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Співробітники міліції м. Миколаєва ведуть постійну роботу з виявлення та документування фактів отримання неправомірної вигоди та звертаються до громадян з проханням про будь-які випадки вимагання грошей з боку як посадових осіб, так і пересічних громадян з обіцянкою виконання чи невиконання тих чи інших дій та повноважень, повідомляти до правоохоронних органів.

ГЗГ ММУ УМВС України в Миколаївській області

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button