Общество

Небайдужість громадян Корабельного допомогла міліції знайти неповнолітнього

Про те, що вона розшукує свого онука, 65-річна бабуся повідомила до міліції через добу після його зникнення. Правоохоронці знайшли підлітка: дитина ночувала в під’їзді багатоповерхового будинку.

…Коли ввечері хлопець не повернувся додому, бабуся почала телефонувати йому на мобільний. Онук відповідав їй, що гуляє неподалік від дому та скоро повернеться. Але хлопчик так і не повернувся, а вже наступного дня зв’язок з ним обірвався. Не відшукавши онука самотужки, пізно ввечері стурбована пенсіонерка звернулась за допомогою до міліції.

Співробітники кримінальної міліції у справах дітей Корабельного райвідділу міліції негайно прийняли заходи щодо встановлення місцезнаходження хлопця. Не одна година знадобилась правоохоронцям, щоб відшукати неповнолітнього втікача. Усю ніч співробітники відпрацьовували територію Корабельного району, перевіряли можливі місця перебування підлітка.

Та допомогли у пошуках підлітка небайдужі громадяни, які повідомили, що на 8-му поверсі одного з будинків по пр. Жовтневому спить дитина. Прибувши на місце, правоохоронці побачили розшукуваного ними хлопчика, який спав на розстелених картонних коробках.

Втікача було повернуто додому. З ним та його бабусею-опікуном проведено профілактичну бесіду щодо недопущення таких ситуацій в подальшому та своєчасного звернення у разі потреби до органів внутрішніх справ.

За словами начальника КМСД Корабельного райвідділу міліції Мордасова С.О., неповнолітній знаходиться на обліку кримінальної міліції у зв’язку з тим, що схильний до бродяжництва та раніше вже неодноразово залишав домівку.

Правоохоронці м. Миколаєва звертаються до батьків та родичів неповнолітніх дітей з проханням приділяти їм більше уваги, цікавитись їх проблемами, колом друзів та інтересів. До досягнення повноліття дитини ви несете відповідальність за її дії, місцезнаходження та виховання.

Також нагадуємо про те, що за невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей відповідно ст. 184 КУпАП передбачена адміністративна відповідальність.

ГЗГ ММУ УМВС України в Миколаївській області

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button