Общество

Підкови на щастя отримують школярі Корабельного (ВІДЕО)

2014 рік – рік синього дерев’яного коня, що символізує доброзичливість та працелюбність.

В грудні місяці минулого року в Миколаєвській бібліотеці для дітей №8 (у відділі сімейного читання), бібліотекарі Глубоченко Наталія Олексіївна та Полковниченко Лілія Георгіївна проводили
майстер-класи, які відвідували учні 3-х і 4-х класів шкіл Корабельного району. Діти виробляли із паперу маски конячок, маленьких коників та підкови.

1

IMG 0590 IMG 0621

За копіткою працею учні згадували казки, в яких головним героєм є конячка. Згадали і «Сівку Бурку», і «Коника Горбоконика» П. Єршова, і чарівну карету для Попелюшки, яка була запряжена прекрасними кіньми…

IMG 0622 IMG 0605

Робота для учнів видалась не з легких: треба було гарненько попрацювати і над різнокольоровими масками, і над «золотими» підковами, які, мабуть, зараз красуються у дітей вдома як символи щастя… Адже, перетворюючи підкови на справжні обереги, діти працювали з великим задоволенням, з добрим настроєм. Саме з таким натхненням та бажанням творити і треба виробляти оберіг.

Зимова книжкова виставка-панорама під назвою «Дивовижна зима» стала інформаційним акцентом для маленьких читачів…

IMG 0588

А вже через кілька днів у відділі сімейного читання для учнів 3-х класів відбулися Новорічні свята.

IMG 0983

IMG 1063

Не обійшлося без Баби-Яги — казкового персонажу, якого дехто з дітей побоюється, а дехто із задоволенням перевтілюється в її образ, вбираючисьу подерту спідницю і розпатланий парик.

На святах у бібліотеці ця казкова героїня з’являлась по різному: вона і сучасна проказниця, і танцівниця, і маленька Бабка-Йожка, яка любить загадувати загадки своїм однокласникам, і віртуальна чародійка, яка намагається «з’їсти» всіх хлопчиків і дівчаток.

IMG 0976 IMG 1052

Але читачів відділу сімейного читання «голими руками не візьмеш»! Вони часто відвідують бібліотеку і дуже люблять читати казки, тому знають, що Баба-Яга на святі обов’язково поступиться своєю владою доброму Дідові Морозу та Снігуроньці. Вони, у свою чергу, на свято поспішали і подарунки для всіх мали!

IMG 1068

Ігри, хороводи і пісні разом із Дідом Морозом та Снігуронькою дуже сподобалися дітлахам.

Але ж «Баба-Яга завжди проти»! І намисто Сороки-білобоки розсипала; і ялинки прикрашати, і сніжками кидатись, і на мітлах-конях кататись дітей змушувала; і яблука збирали, і золоту рибку упіймали діти за її бажанням!

IMG 0996

Проказам Баби-Яги не було кінця-краю! Але все це до вподоби малому народові на Новорічному святі. Вони раділи та веселитися. Гарний настрій, посмішки, пісні і танці, парад новорічних костюмів, подарунки — свята видалися на славу!

А на завершення організатори свята запросили всіх учнів на читацьку зимову акцію
«Книгу прочитаєш та на щастя підкову маєш!»
Діти із зацікавленістю вибирали книжки і знаходили в них «золоту підковку».

Нехай Новий 2014 рік обов’язково принесе всім читачам бібліотеки добро і радість, а у маленьких долоньках опиняться «золоті підковки на щастя», які вони знайдуть у прочитаних книгах.

За матеріалами Лілії Полковниченко, провідного бібліотекаря
відділу  
сімейного читання бібліотеки для дітей №8

Нагадаємо, ми писали: «Натуралісти і священик, козаки і меценат… Природа і фантазія об’єдналися на святі в бібліотеці Широкої Балки»

 

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button