Общество

Інваліди – це звичайні люди, яким потрібна не жалість, а розуміння і підтримка

Разом у майбутнє

Кожного року 3 грудня відзначається Міжнародний день інвалідів. Цей день покликаний привернути увагу до проблем людей з фізичними вадами.

Чисельність інвалідів в Україні, на жаль, зростає, і серед цієї категорії є велика кількість молоді. А саме молодь являє собою майбутнє.

Взагалі молодь — найактивніша і наймобільніша частина суспільства, яка швидко адаптується до змін, легше засвоює свої знання, але й разом з тим — це уразлива категорія, перед якою постає багато сучасних проблем. Та незважаючи на труднощі, які виникають у цієї категорії, державна служба намагається допомогти молоді, підтримати, надати якісну та вчасну допомогу через масову проінформованість послуг та можливостей державної служби зайнятості.

Гарною традицією служби зайнятості Корабельного району стало приймати участь не тільки у шкільних профконсультаційних, а й у масових заходах.

Так, 3 грудня 2013 року Корабельний центр зайнятості провів спільно з учнями Миколаївської
школи №43 інтерактивний, інтелектуально-ігровий захід для дітей з обмеженими можливостями слуху, які навчаються у школі-інтернаті №6.

IMG 1208
учні школи №43

Відкрила захід профконсультант Волошина Л.С. У своєму звернені вона побажала вихованцям закладу гарно вчитись, розвивати себе всебічно, порадила, як обрати у майбутньому навчальний заклад та професію. Завірила, що вибір професії залежить, насамперед, від бажання займатись певним видом трудової діяльності, інтересів, здібностей та обов’язково – стану здоров’я.

Якщо вибір трудової діяльності відповідає фізичним можливостям, то вона сприятливо впливає на загальний стан, не призведе до появи хронічних захворювань, фізичної та психічної втоми. А учні ЗОШ №43 у свою чергу презентували глядачам професію «Кухаря» і подарували їм позитивну енергію, передали школярам «заряд» бажання вибору саме цієї професії у майбутньому.

IMG 1232

Кульмінацією заходу був перегляд фільму про професію «Гончар».

Незважаючи на те, що учні школи-інтернату обмежені слухом, під кінець зустрічі вони задавали своєю мовою багато питань, виказуючи свою зацікавленість до отриманої інформації, відчували себе рівними серед учнів, які до них завітали. Мовна обмеженість зникла, не заважала тісно спілкуватися і ділитися враженнями. Тому слід відзначити, що подібна увага до вихованців свідчить, що інваліди – це звичайні люди, яким потрібна не жалість, а розуміння з боку оточуючих, підтримка і порада.

Л.С. Волошина, головний спеціаліст
Корабельного ЦЗ

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button