Общество

«Ми - єдиний, сильний народ, про який ходять легенди!» - впевнені у школі №29

Моя країна – це прекрасна мова!
Як мелодійно вимовляються слова!
В словах живе душа! Я відчуваю силу слова
І надзвичайно вільний дух!
Ця мова справжня і жива!
Ю.Старчевод

Мова – це душа народу! Скарбниця його історії, багатовікова мудрість! Змалечку саме зі слів рідної мови людина відкриває для себе великий, сповнений дивовижних пригод, світ життя. З маминої ніжної колискової, з батькових напутніх слів дитині відкривається стежка у майбутнє.

Як мудрість поколінь, українська мова несе повагу і любов до свого великого народу, народу трудівників і творців.

Колектив Миколаївської ЗОШ №29 завжди орієнтується на традиції родинного виховання, культурні та духовні цінності сімей, з якими ми співпрацюємо. Те, що було колись лише колисковою, в нашій школі перетворюється на творчість, сповнену віршами, піснями, сценічними постановками, святами, присвяченими рідній мові. Найцінніше ж те, що всі ці свята й вікторини організовують наші учні, що породжує у них розуміння цінності рідної мови. Для нас, вчителів, це найвищий здобуток.

PB150810

З 11 по 15 листопада 2013 року в школі №29 пройшов тиждень української мови та літератури. Наші учні з ентузіазмом взяли участь у його організації. Разом з вчителями української мови та літератури (Кузнєцовою О.М., Мосорко Ю.О.) вони натхненно готували заходи, які допомогли ще яскравіше проявити красу і багатогранність рідної мови.

Тиждень розпочався урочистою лінійкою, присвяченою Дню української писемності та мови. В усіх був гарний настрій, адже понеділок, який завжди вважається днем важким, розпочався з приємного – з нагородження грамотами переможців шкільного етапу учнівської олімпіади з української мови та літератури.

У вівторок учні 1-4 класів презентували виставку-конкурс малюнків «Квітни, мово наша рідна!» Юні художники продемонстрували всю красу рідної мови у своїх картинах. Перемогу в конкурсі здобув учень 4 класу Михайло Раков, друге місце завоювала учениця 1 класу Владислава Зятева-Киркоян, третє місце – учень 2 класу Шаповал Андрій.

PB120735

Веселим та цікавим у середу був день музичних перерв «Лунає пісня українська!» Звучали українські пісні: шедеври класики, перлини народної музики та сучасні естрадні композиції у виконанні О.Білозір, К. Бужинської, Н.Май, І.Федишин, Н.Бучинської. Старші учні разом з вчителями проводили рухливі мовні ігри.

Для учнів 2-5 класів був проведений конкурс читців «Мово моя солов’їна!» Учасники старанно готувалися до виступу і гідно представили найкращі твори українських письменників про рідне слово.
До складу журі конкурсу увійшли: заст. директора з виховної роботи Братошевська С.В., вчитель історії та правознавства Мороз Євген Олександрович та учениця 9 класу, президент школи Маркелова Марія.

PB150786 PB150793

Призові місця посіли:

І м. – Корчевський О. (3 кл.)
ІІ м. – Задорожня С. та Вакар Є. (2 кл.)
ІІІ м. – Черненко А. (4 кл.)

PB150803

Учні 6-7 класів брали активну участь у мовно-літературній грі «Рідне слово». Команди змагалися між собою у шести конкурсах. Діти виконували цікаві завдання, розгадували кросворди, шаради, ребуси, загадки, створювали малюнки, розв’язували тести та багато іншого. Вибрати переможця було не легко, всі учасники гідно представили свої команди, та в кінці змагання перемогу все ж виборов 7 клас.

PB150811

А яким цікавим був колективний проект «Поезія про слово»! Творчість, дух змагання, гарний настрій — все це перетворило роботи наших учнів на справжні шедеври, які, можливо, колись стануть сходинкою до реалізації себе у житті.

Справжнім святом для всієї школи став «Ярмарок українських страв».

PB140744

Учні, вчителі, батьки з величезним задоволенням організовували його разом. Чого у нас тільки не було: тістечка, вареники, торти, печиво, цукерки, млинці, кекси і навіть сальце з солоненькими огірочками.

PB140752

Кожен відвідувач ярмарку зміг вибрати для себе щось смачненьке і корисне.

PB140755

За підсумками тижня української мови та літератури, директор школи Грицюк Лариса Анатоліївна разом із вчителями української мови (Кузнєцовою О.М., Мосорко Ю.О.) оголосила переможців конкурсів і найбільш активних учасників тижня, нагородивши їх грамотами та подяками. Що казати, ці дні точно залишаться у пам’яті, як одні з найкращих.

Рідна мова – основа нації, і поки ми бережемо наші традиції, ми — не одинокі постаті, ми — єдиний, сильний, прекрасний український народ, про мужність, красу і самовідданість якого ходять легенди!

Учні ЗОШ №29 продемонстрували, що є справжніми шанувальниками і хранителями звичаїв та традицій наших предків. Ми щиро пишаємось кожним здобутком, кожним новим відкриттям наших учнів, яких за цей тиждень було вдосталь, а це означає, що ми працюємо не даремно!

Підвівши підсумки тижня, директор школи, разом із вчителями української мови і літератури, оголосила переможців та нагородила грамотами та подяками учасників і переможців.

Учні нашої школи показали, за що варто любити рідну Батьківщину, чому варто пишатися тим, що ми – українці, намагалися відтворити справжні звичаї і традиції наших предків.

О.М. Кузнєцова, вчитель української
мови та літератури ЗОШ №29

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button