Общество

В супермаркеті «Таврія В» рятувальники відпрацьовували гасіння пожежі

25 листопада відбулись тактико-спеціальні навчання з першим караулом 4-ї Державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України у Миколаївській області на об’єкті з масовим перебуванням людей — супермаркеті
«Таврія В» міста Миколаєва.

Метою навчань є підготовка особового складу чергового караулу до ведення оперативних дій на пожежі та пов’ язаними із цим складнощами.

Згідно тактичного задуму головною задачею рятувальників була ліквідація умовної пожежі в коридорі будівлі, яка сталась внаслідок короткого замикання електрощитової. За легендою — після евакуації та першочергових дій персоналу, в будівлі залишилась одна людина, яка не змогла покинути приміщення.

По прибуттю підрозділу до місця, була організована розвідка пожежогасіння, в результаті якої постраждалого було евакуйовано на свіже повітря. Наступним кроком було раціональне розподілення сил та засобів для ефективного гасіння пожежі та попередження її розповсюдження в інші приміщення об’єкту. Завдяки роками здобутому досвіду пожежні впорались з поставленою задачею та в найкоротший термін ліквідували горіння.

Подібні заходи проходять щомісячно згідно плану і повністю виправдовують себе, адже «Важко у навчання – легко у бою». Залишається лише сподіватись, щоб ці виїзди і надалі залишались тільки навчальними.

ГУ ДСНС України у Миколаївській області

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button