Общество

Гостям було чому дивуватися та захоплюватися. АТЕСТАЦІЯ гімназії №3 (ВІДЕО)

«Вітаємо Вас у гімназійній родині!» — такими словами привітно усміхнені, у костюмах наче «з голочки» учні зустрічали у парадного входу в Миколаївську гімназію №3 гостей — працівників обласного управління освіти, журналістів, батьків… — проводжаючи їх до актової зали, де на всіх чекала цікава, зворушлива та захоплююча презентація навчального закладу…

18 листопада у гімназії №3 почала працювати атестаційна експертна комісія (у складі 15 спеціалістів та голови), що визначає рівень навчального закладу.

Перед тим, як оголосити наказ про проведення атестаційної експертизи, голова комісії Літвін Світлана Миколаївна (заступник директора департаменту освіти, науки та молоді Миколаївської облдержадміністрації) зазначила: IMG 0491

Атестація закладу — це, просто кажучи, підведення підсумків за певний період роботи і постановка завдань на слідуючий етап. Вона дозволяє подивитися, скільки вже досягнуто, чи правильним шляхом йде навчальний заклад. Адже головне — не зупиняючись, крокувати вперед, досягаючи все кращих результатів.

На протязі двох тижнів ми будемо плідно працювати — департамент освіти спільно з інститутом післядипломної освіти — будемо атестувати цей заклад нового типу за новими критеріями, які дають можливість якісно вивчити питання та достойно оцінити результати роботи закладу…

Ми вже вивчили матеріали самоаналізу освітньої діяльності гімназії (гарний, скажу, самоаналіз), тепер залишається тільки показати все в дійсності та довести, що
ви гідні мати високий рівень.

І ось директор гімназії №3 Письменна Марія Федорівна почала презентацію одного з найкращих навчальних закладів Корабельного району, що супроводжувалася змістовними ілюстраціями на великому екрані:

— …Сьогодні ми — сучасний навчальний заклад, який об’єднує традиції української освіти та інноваційні педагогічні технології. Ми маємо чітку систему профільної освіти…
Гімназія — це стартовий майданчик для побудови власної кар’єри нашими випускниками
— наголосила Марія Федорівна, розповідаючи про численні досягнення педагогів та учнів гімназії.

У своєму відеопривітанні випускниця гімназії Коваль Марія, яка присвятила себе науці та вже працює над докторською дисертацією в докторантурі міста Осло (Норвегія), подякувавши своїм гімназійним вчителям, що надихнули її на вивчення іноземних мов, математики та економіки, назвала гімназію №3 чудовою сходинкою свого успішного життя.

IMG 0501 IMG 0502

Випускники гімназії №3 навчаються в університетах Німеччини, Швеції, Росії, Канади, Польщі.

Світлана Романівна Любіцька, мама однієї з випускниць гімназії, що навчається у Кракові, від душі щиро подякувала за те, що її донька отримала у гімназії такий високий рівень знання польської мови, що дав змогу вступити до престижного польського університету:

— …63% вчителів гімназії мають вищу категорію, 45% вчителів — педагогічні звання Старший учитель та Вчитель-методист… Члени педагогічного колективу — переможці різноманітних професійних конкурсів…

Функціонування в гімназії учнівського самоврядування є органічною складовою соціально-виховної роботи… Досвід, отриманий у гімназії, допомагає стати лідерами громадського життя у майбутньому. Яскравий тому приклад — випускник Олег Соколик, який був обраний студентським президентом України 2010-2011 років.

Про різноманітні події гімназійної родини постійно є повідомлення на сайті управління освіти, на сторінках інтернет-видання «Корабелів.Інфо», інших ЗМІ. Працює і наш власний сайт, наша власна газета, що сприяє підвищенню іміджу закладу в цілому, — продовжила Марія Федорівна.

А випускниця Леся Бакалець подякувала рідній гімназії прямо з телевізійної студії каналу «1+1», де вона зараз працює журналістом, як і мріяла, ще будучи міністром міністерства інформації у гімназії №3:

Розповівши про позашкільну роботу гімназії, про безліч творчих і спортивних конкурсів, гуртки, Марія Федорівна надала слово представнику громадськості та одночасно матері випускника закладу —
Олені Миколаївні Пєшковій.

— Я не просто мама, я «народний контроль» від нашого Корабельного району, — почала свою емоційну промову Олена Миколаївна:

Коли директор закладу передала слово своїм учням, перед їх виступом заступник з виховної роботи гімназії Наталя Федорівна Колесніченко озвучила те, в чому вже були переконані усі присутні: «Гімназійна родина — це учні, вчителі, батьки».

IMG 0498

— Як у нашої країни — своя власна доля, так і у нашої гімназії — своя власна історія, своє життя… Доторкнувшись до людських сердець, розуміємо: ми — відповідальні..., — завершила презентацію закладу Марія Федорівна:

Під час екскурсії по гімназії члени комісії завітали ненадовго в кілька кабінетів, поспілкувалися з учнями та з задоволенням відмітили їх комунікабельність. В одному з навчальних класів побачили діючу тематичну виставку, створену учнями до річниці з дня народження Шевченка, та зненацька спитали:
«А чи може хтось без підготовки процитувати Тараса Григоровича?»    Та не пошкодували — так проникливо зазвучали відомі рядки:

Міні-музей, зорова абетка для фізкультхвилинки, технічна оснащеність поряд з безліччю квітів та живим куточком, стіни коридору у пазлах-малюнках учнів, чудова бібліотека, виставки «одного митця» та «однієї родини» (автори яких регулярно змінюються), справжня сцена в учбовому класі, галерея пошани… — гостям було чому дивуватися і захоплюватися.

IMG 0520

IMG 0529 IMG 0518

IMG 0530 IMG 0532

IMG 0524 IMG 0527

IMG 0528 IMG 0523

Присутні були дуже приємно вражені почутим та побаченим.

— Дякую вам за таку роботу, за таких дітей; за те, що ми так гарно не лише на всю Україну можемо показати, але й за її межами, що ми є, що ми — найкращі, — зазначила голова експертної комісії Світлана Миколаївна Літвін.

IMG 0533 IMG 0536

IMG 0540 IMG 0535

Наталія Бєлова 

Нагадаємо, ми писали:

Рейтинг школ города Николаева по результатам ВНО-2013;
Відео: Горде ім’я гімназистів носитимуть кращі учні Корабельного. Свято Посвяти;
«Это большой поворот в жизни» — родители гимназистов

 

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button