Общество

Інтелектуальне шоу у Корабельному визначило кращих юних знавців війни

«Вічна пам’ять жива» — під такою назвою в Дитячому Центрі позашкільної роботи Корабельного району пройшла інтелектуально-пізнавальна гра з нагоди 69-їрічниці визволення України від німецько-фашистських загарбників.

8

Відповідально поставилися до підготовки і проведення брейн-рингу вихованці гуртків «Організатори дозвілля» (керівник — М.О. Сащенко), «Ансамбль гітаристів» (керівник — О.В.Куприков) та «Ти — журналіст» (керівник — М.Б. Полупанова). Тому що, як відомо, слово війна – знане усіма жителями нашої держави — не оминуло і їх: до юних сердець уже ввійшла біль українців за пекельну Велику Вітчизняну війну, за втрачених близьких представників попередніх поколінь і зруйновану державу.

Конкурс складався з чотирьох етапів: презентація команд, командна гра, «своя гра», творче завдання.

Але звісно, що все почалося з хвилини мовчання — хвилини пам’яті загиблих у тій страшній війні.

Забігаючи наперед, скажу, що перемогла команда «Молода гвардія» (гурток «Організатори дозвілля»). На кожному етапі команда, що проявила себе найкраще, мала отримати по 50 балів. Тож максимальна кількість – 200 балів, а переможці вибороли 188. Друге місце – у «Четвертої влади» (гурток «Ти — журналіст»), третє – у «Шостої струни» (гурток «Ансамбль гітаристів»).

6

Питання були не легкі, але учасників гри вони не застали зненацька. Справжніми знавцями історії війни 1941-1945 років визнано Анну Торжинську («Молода гвардія») та В’ячеслава Шпакова («Четверта влада»), Олексія Хабло, Ірину Молчановську («Шоста струна»).

У презентації та командній грі кращими стали вихованці гуртка «Організатори дозвілля» (капітан — Дмитро Карпенко). А от у «своїй грі» відзначилися журналісти (капітан — В’ячеслав Шпаков).

Учасники команд також розповідали вірші на військову тематику. До душі припала декламація Аліни Величко («Четверта влада») і Дмитра Карпенка («Молода гвардія»).

Вміло та щиро співали члени команд фронтових пісень, завдяки чому вдалося більш детально відтворити атмосферу військового часу. Задушевним співом запам’яталася команда «Шоста струна» (капітан — Ігор Молчановський). І це не випадково, адже керівник ансамблю гітаристів О.В. Куприков не тільки задавав тон гарним виконанням пісень років Великої Вітчизняної війни під власний супровід на гітарі, але й підготував до такого кроку своїх вихованців.

9

Запам’яталася присутнім і сценка з армійського життя, розіграна Діаною Месхія, Романом Власенко, Костянтином Демиченко.

За результатами особистої першості подяку та цінний подарунок отримав В’ячеслав Шпаков — капітан команди «Четверта влада», член цієї ж команди Катерина Черемнова теж відзначена за власний вірш «Він повернувся».

Не лишилися осторонь і глядачі. Переможцями вікторини для вболівальників стали Микола Вівка (гурток «Ансамбль баяністів») та Дмитро Симак, член гуртка «Ти -журналіст». Сподобалась присутнім і відома «Землянка» у виконанні ансамблю баяністів (керівник — Підрушняк Н.В.).

Серед плюсів хотілося б також відмітити хорошу організацію дійства і подякувати адміністрації Дитячого Центру за це, а учасників — за добру підготовку. Тож як результат — конкурс знавців військової історії нашої країни вийшов на славу. Всі три команди були нагороджені цінними подарунками.

7

— Нам вдалося створити домашню атмосферу під час цього інтелектуального шоу, — коментує подію Лілія Володимирівна Бабина, методист ДЦ і водночас голова журі Брейн-рингу. – Це й допомогло дітям впевнено знаходити відповіді на поставлені запитання та виконувати конкурсні завдання. Якщо говорити про перспективу, то ми й надалі практикуватимемо подібні заходи, щоб поглиблювати знання дітей про той святий час, що об’єднав наш народ на велику Перемогу.

Максим Комаров,
вихованець гуртка «Ти – журналіст»
та член команди «Четверта влада»

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button