Общество

Краса українського слова захоплює ліцеїстів Корабельного району

11 листопада 2013 року в Миколаївському економічному ліцеї №1 відбулося свято – День української писемності та мови.

Творча група учнів, членів гуртка «Ти – журналіст», під керівництвом вчителя світової літератури
Ольги Сергіївни Мельничук, підготували захід на тему: «Бринить, співає наша мова…»

Під час виступу ведучих звучали слова про роль та значення української мови в житті людини, про зародження письма, його основоположників, а також було відзначено великих письменників: зачинателя української мови Івана Котляревського та її основоположника – Тараса Шевченка.

«Мова повинна бути чистою, джерельною». Щоб підтвердити цю думку, присутнім був запропонований уривок із п’єси «Наталка-Полтавка» І.Котляревського. У виставі брали участь Сенькова Єлизавета та Бабенко Михайло, учні 9-А та 9-Б класів.

2

У виконанні учениці 11-Б класу Яновської Катерини прозвучали пісні, що беруть за душу: «Пісня про мову» та «Україна». Натхненно, з великою любов’ю продекламувала поезію Ольги Яворської «Молитва» учениця 9-А класу Кравченко Анастасія. Артистичністю, життєрадісністю були наповнені виступи Згадової Дарини та Наумової Карини (9-А кл.).

Вишуканість мови, палка пристрасність – характерні риси ведучих заходу: Терів Катерини та
Манухіна Артема.

5

Це свято стало у ліцеї початком тижня Української писемності та мови, впродовж якого пройшло багато захоплюючих заходів за участю учнів та педагогів навчального закладу.

Для участі у конкурсі до 200-річчя від Дня народження Шевченка «Вірші на замовлення» діти самі складали віршовані твори, найкращі з яких (переможцями стали учні 8-А класу Бірковський Нікіта,
Бойко Артем, Канарш Андрій
) будуть представляти ліцей на ІІ етапі конкурсу, що проходитиме у Миколаївському науково-методичному центрі у лютому 2014 року.

Переможцями конкурсу буклетів та листівок, які випускали учні 9-11 класів, стали Ольга Лисенко і Максим Грабар (11-А), а також Юлія Букшицька (9-А).

Також всім дуже сподобався конкурс ребусів «У світі українського слова» (учні 10-Б перемогли 10-А клас) та інші цікаві заходи тижня Української писемності та мови в економічному ліцеї №1.

За матеріалами О.С. Мельничук

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button