Общество

У Круглова банкрутство «Океану» називають механізмом збереження верфі

На даному етапі запровадження процедури банкрутства – один з механізмів збереження цілісного майнового комплексу однієї з найсучасніших верфей України, — повідомляє прес-служба Миколаївської облдержадміністрації.

На підставі цього виникає можливість фінансового оздоровлення підприємства, погашення боргів (насамперед перед працівниками заводу), відновлення стабільної господарської діяльності підприємства. І не важливо, хто буде власником підприємства, позиція обласної влади залишатиметься незмінно жорсткою:

 

  • в першочерговому порядку мають бути обов’язково погашені борги перед працівниками підприємства;
  • має бути вжито всіх заходів для збереження цілісного майнового комплексу заводу і профілю виробництва;
  • після закінчення судових процесів власник має взяти на себе відповідальність за долю заводу: на підставі
  • «портфелю замовлень» розробити довгострокову стратегію розвитку підприємства, здійснити технічне переоснащення виробництва, забезпечити належні умови праці працівникам, не допускати виникнення та накопичення заборгованості з виплати заробітної плати та по платежах до бюджету.

Керівництво області, в межах повноважень, із залученням у разі необхідності правоохоронних органів, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, профспілкових органів, вживатиме заходів для дотримання вимог чинного законодавства під час процедури банкрутства заводу, запобігання силовому сценарію його захоплення.

Нагадаємо, ми писали:

Хозяйственный суд начал процедуру ликвидации ОАО «Николаевский завод «Океан»»

На «Океані» очікується звільнення всіх його працівників», — голова профспілки

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button