Общество

Як лікує музика, з'ясували школярі Корабельного району (видео)

Музика, яка одного разу
увірвалась у вашу душу, стає
її частинкою і ніколи не вмирає.

Те, що словом можна вбити, змінити долю, врятувати, зцілити, зрадити або продати, відомо всім. А от що можна сказати про вплив музики на людину? Чи можна керувати свідомістю людини, використовуючи ту чи іншу мелодію? Чи змінюється поведінка людей від прослуховування різних композицій? Багато питань і багато відповідей.

Ще наприкінці 1950-х років у США були проведені перші дослідження, які повинні були визначити вплив музики на покупців. В результаті чого з’ясувалося, що розслаблююча м’яка музика сприяє створенню затишної атмосфери в торговому залі, спонукаючи тим самим покупців не поспішати і присвятити більше часу вибору покупки. Швидка ж музика сприяє зворотному процесу і використовується в годину пік, щоб прискорити рух покупців. Такий принцип також використовується багатьма фаст-фудами.

А от чи дійсно музика лікує душу? На це питання спробували дати відповідь учні 6-Г класу Миколаївської школи №40, які були запрошені у дитячу бібліотеку №8 на годину арт-терапії: «Як лікує музика».

IMG 9370 IMG 9382

Під час цієї зустрічі були проведені різні конкурси та ігри — звісно, музичні. Особливо дітям сподобалася активна гра «Музичний капелюх»

IMG 9373 IMG 9376

та «Конкурс вокалістів», під час якого два виконавця повинні були одночасно співати всім відомі дитячі пісні (хто зіб’ється першим, той і програв).

А от відгадати назву музичних інструментів, які були «замасковані» на слайдах електронної презентації, виявилося дуже нелегко. Але наприкінці зустрічі очі дітей сяяли радістю і щастям, діти були у захваті. Тож, відповідь знайдена: Музика лікує душу!

Калашник М.С., провідний бібліотекар

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button