Общество

Найкращі в області юні географи - гімназисти з Корабельного

13 жовтня учні 11-х класів Миколаївської гімназії №3 взяли участь та одержали перемогу у ІХ обласному турнірі юних географів, який пройшов на базі Миколаївського інституту післядипломної педагогічної освіти.

Це право гімназійна команда виборола, здобувши перемогу на міському етапі змагань.

У турнірі брали участь 17 команд (85 учнів) загальноосвітніх навчальних закладів міста Миколаєва та області.

Це були змагання у формі рольової гри, що сприяє набуттю умінь розв’язувати складні географічні проблеми, доповідати, формувати твердження та захищати власну думку в наукових дискусіях.

Гімназію №3 представляли: Білокриницька Крістіна (капітан команди), Костів Анна, Шамшуріна Марія, Калашник Олег, Шпаков В’ячеслав.

DSC 0204

Заздалегідь команда кожного закладу отримала для підготовки 20 складних питань, які були розроблені науковцями різних міст нашої країни. Питання були розраховані не тільки на енциклопедичні знання учнів, а і на уміння їх розмірковувати та впевнено доводити свою думку опоненту, у якого б не було аргументів проти.

Під час змагань кожна команда за жеребкуванням отримувала по 4 питання. Вони були важкі, каверзні, але дуже цікаві. Були, наприклад, такі:

— Чи можна вважати, що ноосфера – це єдиний вихід людства в наступну епоху свого розвитку, а не загасання?

— Доведіть чи спростуйте думку окремих учених про те, що сільське господарство буде «локомотивом» економічного розвитку України в майбутньому?

— Як відомо, на території Антарктиди розташоване найбільше підльодове озеро «Восток». Запропонуйте проект проникнення крізь льодовикову товщу приладів заради проб води. Проби необхідно взяти так, щоб захистити озеро та проби від контакту з сучасною атмосферою.

DSC 0225 eDtNVPDGpMk

Показавши гарні знання, витримку та наполегливість, учні Миколаївської гімназії №3 довели, що вони дійсно варті І місця!

Тепер ці учні мають можливість взяти участь у Всеукраїнському етапі турніру, який відбудеться у місті Чернівці наприкінці жовтня.

З перемогою!!!! Бажаємо подальших успіхів!

Керівник команди – Косинська Олена Миколаївна

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button