Общество

Громадяни Корабельного вже сплачують податок на нерухоме майно

Громадяни Корабельного району сплатили за 2013 рік податок на нерухоме майно до бюджету у сумі 5 531 грн., але сплачені кошти в поточному році можуть бути зараховані для сплати податку у 2014 році.

Верховна Рада ухвалила, а Президент підписав Закон України „Про внесення змін до Податкового кодексу щодо об’єктів житлової нерухомості» (далі – Закон) від 04.07.2013 N 403-VII, яким, зокрема, передбачено, що у 2013 році контролюючі органи не нараховують податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, фізичним особам — платникам податку, і цей податок фізичними особами не сплачується.

Відтак, нарахований за 2013 рік податок власники об’єктів житлової нерухомості будуть сплачувати у 2014 році.

Не сплачуватимуть податок власники квартир, сумарною житловою площею, не більшою від 120 кв. м. Для власників будинків „пільгова площа» передбачена у розмірі 250 кв. м., знову ж таки незалежно від того, якою кількістю будинків володіє особа.

Разом з тим, якщо ваша площа нерухомості буде більшою за вищезазначені пільгові метри, то платити податок доведеться лише за ті квадрати, які перевищують встановлений розмір.

Із питань оподаткування нерухомості громадяни можуть звернутися до Центру обслуговування платників податків при ДПІ у Корабельному районі м.Миколаєва за адресою: м.Миколаїв, вул.Артема, 1-а, 3 поверх, кім.305, або за телефонами 64-07-34,   64-07-30.

ДПІ у Корабельному районі м.Миколаєва
ГУ Міндоходів у Миколаївській області

Нагадаємо, ми писали:
«Мешканці Корабельного, чекайте листа про податок на Ваше нерухоме майно!»

 

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button