Общество

Хто більше винен - жертви чи шахраї? А може, міліція?

На території м. Миколаєва телефонні шахраї продовжують, маніпулюючи людськими почуттями, виманювати у громадян їхні заощадження.

Так в Центральному та Корабельному районах м. Миколаєва дві жінки стали жертвами телефонних шахраїв.

58-річна місцева мешканка, повіривши словам шахрая про те, що її племінник скоїв ДТП та знаходиться в міліції, перерахувала зловмиснику 5 тис. грн. А 73-річна пенсіонерка за визволення сина із міліції віддала аферистам 3 тис.грн.

За усіма фактами правоохоронцями проводяться перевірки та приймаються заходи щодо встановлення осіб, причетних до скоєння даних злочинів, — повідомляє ГЗГ ММУ УМВС України в Миколаївській області.

Миколаївське міське управління УМВС України в Миколаївській області звертається до громадян
з проханням, ні в якому разі не довіряти подібним повідомленням. Для перевірки отриманої інформації одразу телефонувати родичам та негайно повідомляти про те, що сталось, до міліції.

Нагадаємо, що правоохоронці неодноразово попереджали громадан про існування подібних аферистів, але, як бачимо, малоефективно.

Чому ж люди так наполегливо намагаються вирішити будь-які проблеми за допомогою хабарів? Може, в тому, що розвелося так багато ласих на чужі гроші шахраїв, є і провина самих громадян?

Або винна сама система правоохоронних органів, яка створила собі за багато років імідж, що дозволяє громадянам вірити, начебто питання в міліції можуть вирішуватися саме за допомогою хабарів?

Запитання риторичні, але задуматися, мабуть, варто.

 

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button