Общество

Відео: Горде ім'я гімназистів носитимуть кращі учні Корабельного. Свято Посвяти

Учні, які цього літа успішно пройшли конкурсний відбір до Миколаївської  гімназії №3, поповнили ряди цього навчального закладу, що вважається серед багатьох дорослих у Корабельному районі престижним та бажаним для своїх дітей. 

— Близько 90 претендентів було у цьому році на 62 місця у п’ятих класах гімназії, — розповідають батьки однієї з учениць. — Здавали іспити з української мови (диктант) та читання і переказ тексту. Звісно, трошечки хвилювалися, але все пройшло добре. Розумні діти тут мають усі шанси. Дуже раді, що перші у своєму житті вступні іспити наша донька пройшла на відмінно і буде разом з кращими учнями Корабельного навчатися саме у гімназії, бо тут, порівняно зі звичайними школами, інше відношення до навчання, більший стимул. 

20 вересня у районному Жовтневому Будинку Культури для учнів двох 5-их класів гімназії №3 відбулося свято «Посвята в гімназисти».
Майдан перед Будинком Культури був заповнений автомобілями щасливих батьків.
IMG 8797 IMG 8796

Святковий зал, шалене відчуття несподіваного у «новоспечених» гімназистів. Сором’язливо, трохи збентежено, готуючись до свого фієричного свята, стояли талановиті учні Корабельного району, поглядали на велику кількість гостей і трохи тремтіли.

І ось він, довгоочікуваний момент — їх запросили на велику сцену. Перший крок, стриманний подих… І ось вже нема страху, бо поряд — надійна та лагідна, ніби матуся, людина — це класний керівник: у 5-А — Махоньковська Людмила Йосифівна, у 5- Б — Чередарчук Марія Володимирівна.

IMG 8810

Ведуча свята Наталія Федорівна Колесніченко (завуч з навчальної роботи) запевнила усіх, що крім глядачів у залі, буде ще багато шановних гостей з великого та цікавого світу наук.

Так, не заставив довго на себе чекати Магістр всіх шкільних наук. Саме він з благословення старійшин має провести обряд посвяти у гімназисти. 

Привітавши хлопчиків та дівчаток, Магістр запитав їх, чи готові вони все своє життя служити вірою і правдою людям та Батькивщині. Чи готові вони вчитися правді і чесності?

Отримавши ствердну відповідь, Магістр та директор гімназії  Письменна Марія Федорівна вручили школярам їх бейджики, «Кодекс честі гімназиста» та побажали, щоб все це стало для них добрим талісманом на всі роки навчання та доброю згадкою на все життя.

DSC04838 DSC04840 DSC04868

Зі щирими словами подяки звернулись ведуча та директор до класних керівникив юних гімназистів — до тих, хто пліч-о-пліч буде йти з дітьми довгі та цікаві роки навчання; тих, хто через деякий час буде, як мати, проводжати своїх дітей у доросле життя; тих, хто самовідданно і творчо працює у дружній гімназійній родині.

IMG 8853

На цьому несподіванки не закінчились…

Завітала на свято її Величність пані Наука, яка все знає про навчання та успіх, та привела з собою кращих учнів гімназії — Шпакова В’ячеслава та Костів Ганну, які вручили гімназистам символічний шматочок «граніту науки».

IMG 8825

IMG 8828

Веселою, повчальною та корисною була поява на сцені казкових героїв: ведмедика, Маші та лікаря Айболіта. Вони вирішили перевірити юних гімназистів на кмітливість, розумність та відчуття гумору. Запропонували із літер швиденько скласти слово «гімназист» та відчути себе справжніми «майдансерами», повторюючи веселі танцювальні рухи за улюбленими персонажами. Всіх учасників очікувала нагорода — улюблені солодощі.

DSC04863

IMG 8858

IMG 8905

Майже і все… Але раптом на сцецу вийшли поважні козаки, та не з порожніми руками. Малеча вже і не знала, що їм очікувати.

IMG 8877

«17 років тому народилась наша гімназія», — поважно почали свою розповідь козаченьки. —
«17 років назад ми вперше «заварили цю кашу». І ми дуже раді, що до наших рядів надійшло таке поповнення.
Разом ми будем помножувати славу рідного краю, разом будемо будувати нову Україну».

IMG 8883 IMG 8892

IMG 8885 IMG 8886

Щоб краще та дружніше йшло навчання та гімназійне життя, п’ятикласникам запропонували скоштувати каші з одного горщика, примовляючи: «Їжте на здоров’я і пам’ятайте: одному його не подужати, але гуртом в мить можна розмести». Так і сталося — їли кашу всі з великим задовленням.

IMG 8898

Щоб трохи відпочити від хвилювань, ведуча запропонували всім присутнім послухати пісню 5-класниці Юлії Поліводи та преглянути танцювальні подарунки від ансамблю «Перлинка» (школа мистецтв №2) та танцювального колективу «Жемчужина«.

«Вас хлібом-сіллю ми сьогодні пригощаємо,
А в хлібі є секрет, він не простий.
Ми вчитись на відмінно вам бажаємо,
Тому і запекли на щастя п’ятачки!» — з такими побажаннями закінчили цей святковий вечір класні керівники і директор гімназії, які пригостили дітей «щасливим пирогом». 

IMG 8912 IMG 8910

DSC04930

IMG 8921 IMG 8927

IMG 8933

IMG 8934

IMG 8940

IMG 8937

IMG 8941

IMG 8943

Впродовж усього свята щасливі родичі знімали винуватців торжества на фото- та відеокамери:

IMG 8802

IMG 8803 IMG 8884

IMG 8804

IMG 8816 IMG 8875

IMG 8893 IMG 8925

IMG 8935

IMG 8936

Нагадаємо, ми писали про посвяту в гімназисти у минулому році:
«Як Король Лінивих до гімназії попросився»

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button