Общество

Миколаївські спортсмени-інваліди на Чемпіонаті світу з плавання у Монреалі (Канада)

21 серпня на залізничному вокзалі м.Миколаєва відбулася урочиста зустріч переможців та призерів Чемпіонату світу з плавання.

Спортсменів прийшли привітати: начальник відділу з питань фізичної культури і спорту облдержадміністрації О.Садовський, начальник регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Т.Жуковська, директор МСДЮШПР А.Черевко, тренери, батьки та друзі.

З надзвичайним успіхом виступила національна паралімпійська збірна команда з плавання на Чемпіонаті світу з плавання серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату та вадами зору, що проходив 
з 12 по 18 серпня 2013 року в м.Монреалі, Канада.

Миколаївську область на чемпіонаті представляло 3 спортсмена:

— Бойко Геннадій (МСУМК), котрий став переможцем на дистанції 50 м на спині та срібним призером на дистанції 100 м в/с. Тренер — Ільїн Микола Семенович – ЗТУ.

— Паламарчук Сергій (МСУ) мешканець с.Полігон Жовтневого району — срібний призер на дистанції 50 м на спині. Тренер — Ільїна Тетяна Анатоліївна.

— Гриненко Богдан (МСУ) – бронзовий призер в естафеті (4х100 м комплексне плавання). Тренер — Ільїна Тетяна Анатоліївна.

image5

image2

За 7 напружених змагальних днів у доробку українських спортсменів — 84 високих нагороди, серед яких 33 золоті, 22 срібні та 29 бронзових медалей.

На другому місці — команда Росії (54 нагороди: 19 золотих, 22 срібні та 13 бронзових медалей)

На третьому – спортсмени з Великобританії (55 медалей: 18 золотих, 22 срібні та 15 бронзових нагород).

image

Нелегко було нашій команді боротись за першість, адже Чемпіонат світу зібрав понад 500 плавців з 60 країн світу.

Нашу команду представляло 45 спортсменів (25 чоловіків, 20 жінок) з 13 регіонів України. Втім, нашим паралімпійцям вдалось не тільки отримати велику кількість медалей, 9 з яких з рекордом світу, 3 – рекорд Європи, але й утримувати з першого дня змагань лідерську позицію.

За матеріалами прес-служби облдержадміністрації

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button