Общество

23 серпня - День Державного Прапора України. У Корабельному почали святкувати заздалегідь

Щорічно 23 серпня відзначається державне свято — День Державного Прапора України.

Свято встановлено в Україні «…На вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України…» згідно з Указом Президента України Л.Кучми «Про День Державного Прапора України» від 23 серпня 2004 року.

Державний Прапор України — прапор із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольору.

Українська національна традиція символічного відображення світу формувалася упродовж кількох тисячоліть. Синьо-жовте поєднання кольорів остаточно оформилося як едінонаціональное на початку XX ст. Символами України в новітньому їх трактуванні є безхмарне небо як символ миру — синій колір, і стиглі пшеничні ниви як символ достатку — жовтий колір.

Цікаву версію щодо походження синіх і жовтих кольорів висунув історик і мовознавець зі Львова
Б. Якимович. На його думку, слово «хохол»- монгольського походження і складається з двох частин: «хох» — синій, блакитний, небесний, «улу» (юлу) — жовтий.

«Свою Україну любіть» — під такою назвою пройшли 21 серпня заходи, присвячені до Дня Державного Прапору та Дня незалежності України, у відділені соціально-побутової адаптації Корабельного району Миколаєва.

Святково прикрашений актовий зал, виставки творчих робіт відвідувачів відділення та художньої літератури «Прийди до серця, Україно, благослови добром мене», яку оформила бібліотекар Жовтневої центральної бібліотечної системи, зустрічали своїх гостей.

1

Святкову програму відкрив заступник директора міського територіального центру Громов Георгій Михайлович, який привітав гостей зі святом. А потім програму продовжила ведуча — фахівець із соціальної роботи Сокіл Тетяна.

Бібліотекар Скрипковська Надія, відвідувачі Макарович Галина та Артеменко Людмила читали вірші, співали пісні.

Захід пройшов в теплій і душевній атмосфері. А потім відвідувачі пили запашний час та співали пісень.

 

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button