Общество

У Корабельному безкоштовно встановлюють лічильники газу для населення

9 липня 2011 року набув чинності Закон України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» (від 16 червня 2011 року № 3533-VI).

На виконання цього Закону та відповідно до інвестиційної програми ПАТ «Миколаївгаз» активно проводить роботу по встановленню лічильників населенню – споживачам природного газу по всій Миколаївської області.

Всі програмні лічильники і роботи по їх встановленню є безкоштовними для абонентів.

На підприємстві розроблено графіки щодо встановлення приладів обліку відповідно до термінів, передбачених у Законі.

Програма включає 3 основні етапи:

1) встановлення лічильників абонентам, які використовують газ комплексно, в тому числі й для опалення. Відповідно до Закону цей етап було завершено повністю до 1 січня 2012р.

2) використання газу для підігріву води та приготування їжі. Термін передбачає виконання цих робіт до 1 січня 2016 року, проте цей етап вже реалізовано більш ніж на 50%.

3) використання газу на один прилад – газову плиту. Законом передбачено до 1 січня 2018 року.

У 2011 році в рамках програми в Миколаївській області населенню було встановлено майже 2,5 тис. побутових лічильників. В 2012 році ця кількість сягнула 9,5 тис. Згідно з інвестпрограмою на 2013 рік заплановано встановити ще 11 тис. приладів обліку. За перше півріччя цього року Товариство виконало план на 72%, а саме забезпечило лічильниками 8000 помешкань наших абонентів.

Досі ПАТ «Миколаївгаз» стрімко просувалось в своїй роботі, щоб якомога швидше забезпечити реалізацію програми та надати своїм абонентам можливість розраховуватись за природний газ відповідно до реальних об’ємів його споживання, проте останнім часом робота в цьому напрямі уповільнилась, адже представники газового господарства не мають доступу до помешкань деяких споживачів.

В Корабельному районі налічується 30 066 абонентів, які споживають газ, з них 3 570 абонентів, які користуються двома газовими приладами. Щодо виконання II етапу — у 2 595 абонентів встановлено прилади обліку, з яких 1 244 – за державною програмою. В даний момент без газових лічильників залишається ще 975 абонентів (II етап).

На цей час у районі 14 450 абонентів, які користуються одним газовим приладом для приготування їжі, з них мають лічильні прилади 4 182 абонента, які підлягають під III етап виконання програми.

Всі будинки Корабельного району, в яких є квартири з двома газовими приладами, були взяті в роботу по встановленню лічильників.

Проте в багатьох домах залишились поодинокі квартири, до яких не мають доступу працівники газового господарства. Наприклад, на вул.Радужна,51 з 24 квартир у 4-х ще не встановлено газові лічильники. На вул.Станіславського,80-А з 115 квартир лічильники не встановлено у 5 помешканнях. В більшості будинків залишаються недоступними лише 2 — 3 квартири з загальної кількості.

Звертаємось до всіх жителів Корабельного району, що користуються газом на два прилади (плиту та газову колонку) й досі не мають приладу обліку, – зверніть увагу на оголошення, які розміщує газове господарство на вході до Вашого будинку!

Якщо Ви не можете у вказаний час залишитись вдома, просимо зателефонувати за номером 67-49-28
і домовитись про зустріч з проектантом ПАТ «Миколаївгаз» і погодити час та дату виконання робіт з виготовлення проекту та подальшого виготовлення технічної документації на встановлення газового лічильника за рахунок ПАТ «Миколаївгаз».

Також доводимо до Вашого відома, що у відповідності до ст. 5 Закону України №3533-VI «Про забезпечення комерційного обліку природного газу», у разі відмови абонента від встановлення лічильнику газу, газопостачання йому припиняється.

Довідка про строки виконання робіт:

Після першого звернення абонента до газового господарства протягом 5 робочих днів до споживача газу приходить проектант. Він робить необхідні заміри та нотатки стосовно місця розташування приладу обліку. 2-3 дні займає виготовлення проекту, який відразу передається до монтажної дільниці. Формується реєстр адресів по встановленню лічильників, що займає також не більше 5 робочих днів. За 2 дні до візиту працівників газового господарства, представник монтажної дільниці зв’язується з абонентом по телефону і попереджає про день і час приїзду монтажників. Отже, вся процедура від першого звернення абонента до ПАТ «Миколаївгаз» до моменту встановлення приладу обліку займає приблизно 2 тижні.

Адміністрація ПАТ «Миколаївгаз»

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button