Общество

Всеукраїнські заходи подарували школі №1 перемоги, натхнення та щастя

На початку червня 2013 року у Щасливському навчально-виховному комплексі Бориспільської районної ради Київської області відбувся фінал Всеукраїнського конкурсу дитячих малюнків «Любіть Україну!»

Конкурс мав на меті виховання почуття українського патріотизму юних громадян, виявлення і підтримку творчих обдарувань дітей.

Учні Миколаївської школи №1 імені Олега Ольжича, як завжди, не залишились байдужими і єдині в нашій області взяли активну участь у конкурсі.

І відбірковий етап конкурсу, що проходив на базі школи №1 у Корабельному районі, зібрав понад 20 учнівських робіт.

На ІІ етап до оргкомітету було надіслано 16 робіт, дві з яких і здобули бажану перемогу:

ІІ місце – Строїнов Владислав, учень 6-А класу (ІІ вікова група, категорія живопису):
    V V1

ІІ місце – Петричкович Анна, учениця 8-Б класу (ІІ вікова група, категорія графіки):
   A A1

Переможці мали змогу особисто побувати на нагородженні й отримати дипломи, подарунки, цікаво і весело провести час.

Влад Строїнов про конкурс і поїздку:

«Мені все дуже сподобалось. Класна нагода поїхати до столиці. На нагородження нас приїхало 32 учня з усієї України. Нас возили в парк «Київська Русь» (центр культури та історії Древньої Русі, що знаходиться у с. Копачів Обухівського району — авт.). Мені було найцікавіше спостерігати за роботою гончара, оскільки я сам займаюся гончарством. Також сподобалась школа, в якій проводився конкурс, а особливо її 3 футбольні поля».

gonch futb 

Анна Петричкович про конкурс:

«Було дуже приємно дізнатися про перемогу. Під час фіналу конкурсу важливим було те, що на виставці малюнків я змогла побачити роботи інших дітей і оцінити свої можливості. Сподобалось те, що нас возили на цікаву, пізнавальну екскурсію, я побачила і запам’ятала багато гарних експонатів».

AuP

До речі, конкурс проходив під егідою департаменту освіти і науки Київської облдержадміністрації, Міжнародного освітнього Фонду імені Ярослава Мудрого, Асоціації керівників закладів освіти України «Відроджені гімназії України», Київського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних кадрів, відділу освіти Бориспільської районної держадміністрації. Детальніше зі списком усіх переможців можна ознайомитися тут.

{gallery}2013/06/28/2{/gallery}

Організаторами конкурсу було вирішено провести Всеукраїнську науково-практичну конференцію з міжнародною участю «Інноваційні освітні технології національно-патріотичного виховання дітей та молоді на уроках в загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладах».

Питання, що піднімалися на конференції, є дуже актуальними сьогодні, бо від того, як освітяни зможуть посіяти в серцях своїх вихованців зерна любові до рідного краю, до Батьківщини, залежить майбутнє нашої держави.

Тому задача педагогів сьогодні – створити належні умови для формування успішних, освічених, життєво компетентних, толерантних, національно-свідомих учнів – громадян України. Щоб українська співоча мова завжди звучала, щоб дзвінка українська пісня розливалася джерельцем по широких просторах рідної землі, щоб український дух патріотизму надихав майбутні покоління на розбудову української державності, щоб наша країна процвітала і завжди була знаною у світі.

На одній із трьох секцій конференції, а саме «Управління впровадженням освітніх технологій національно-патріотичного виховання дітей та учнівської молоді», мала за честь представляти діяльність Миколаївської школи №1 заступник директора з виховної роботи Строїнова Ганна Володимирівна з виступом «Ольжичевий дух патріотизму: Всеукраїнські молодіжні Ольжичеві читання та інші складові позаурочної роботи в системі національно-патріотичного виховання учнів».

Sвиступ Г.В. Строїнової на секційному засіданні

Презентація досвіду нашої школи увійшла до збірки робіт, яка видана за результатами роботи конференції.

Зі слів Г.В. Строїнової:

«На конференції ми мали змогу обговорити значущі питання, поділитися з колегами досвідом національно-патріотичного виховання учнів, взяти участь у майстер-класах із декоративно-ужиткового мистецтва.

Презентація досвіду проведення Всеукраїнських молодіжних Ольжичевих читань, що проводяться нашою шкільною родиною з 2007 року, була схвально сприйнята учасниками секційного засідання. Тому, сподіваємося, що вже ІV Всеукраїнські молодіжні Ольжичеві читання будуть мати ще ширше коло учасників-однодумців.

Велика подяка організаторам конференції і конкурсу «Любіть Україну!» за значущість заходу і неоціненний досвід, отриманий нами.

І особлива вдячність шкільній родині Щасливського НВК на чолі із директором, Заслуженим учителем України Юрієм Юрійовичем Йовбаком за щирий прийом і дружелюбну атмосферу.

Часточка Щасливого, що залишилася в нашому серці, надала крила для нових педагогічних звершень!»

Захоплені та дійсно щасливі повернулись із Київщини всі учасники гарного заходу.

За матеріалами А.С. Шпаченко,
учителя української мови і літератури

МЗОШ №1 імені Олега Ольжича

Нагадаємо, ми писали про Ольжичеві читання у школі №1«Бути Українцем – це модно, стильно і по-європейськи!»

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button