Общество

Невже серце може забути?.. 22 червня - День скорботи

Чорних дат у людства є немало.
Кожна з них – це міна під прогрес.

22 червня 1941 року… Це одна із дат нашої історії, яка трагічною сторінкою увійшла у життя мільйонів українців.

Саме в цей день розпочалася жахлива Велика Вітчизняна війна, яка забрала життя кожного п’ятого співвітчизника. Наша нація за роки другої світової війни втратила 8 мільйонів своїх громадян (5,5 мільйона цивільних і 2,5 мільйона військових). День початку війни став в Україні історичним днем глибокої скорботи.

Ще 19 червня відвідувачі відділення соціально-побутової адаптації Корабельного району прийшли на зустріч з головою ради ветеранів війни та праці Білим Віктором Олександровичем, головою організації інвалідів Прокопенко Тетяною Андріївною, працівниками бібліотеки №18 Березнюк Тетяною та Черновою Ганною, щоб вшанувати світлу пам’ять наших земляків, дідів, батьків, братів та сестер, які загинули під час війни.

2 3

Березнюк Т. та Чернова Г. підготували для відвідувачів лекцію та відеофільм, присвячені цій трагічній даті.

Найстаріша відвідувачка відділення Макаревич Агрипина прочитала речитатив, присвячений Дню Скорботи.

По закінченню заходу, що пройшов в теплій і душевній атмосфері, відвідувачі були сповнені спогадами про минулі роки воєнних часів, своє дитинство та молодість і розчулено заспівали пісню «Синий платочек».

А сьогодні, 21 червня, о 10.00 в Корабельному районі м. Миколаєва відбулось покладання вінків та квітів до пам’ятника Воїну-визволителю (перехрестя пр. Жовтневого та вул. Ольшанців). Ніхто не має права забути, що трагедія 41-го поклала початок переможному Травню 45-го.
Тож низький уклін захисникам рідної землі у День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні.

220613-1 220613-2

Виявивши нечуваний героїзм та єднання у жорстоких боях, у гіркоті нищівних поразок і славі звитяг, українці здобули мир та омріяну єдність у межах однієї держави, яка ще мала пройти свій тернистий шлях до незалежності.

Слава та вічна і світла пам’ять тим, хто ціною свого життя йшов до Великої Перемоги!

Використані матеріали Г.М.Громова
(заст. директора міського терцентру)
та Корабельної райадміністрації

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button