Общество

Галіцинівка та інші селища і дачі - під захистом "справжнього «Аніскіна»"

Служба дільничних інспекторів міліції у скороченні має теплу «домашню» назву – ДІМ. І, мабуть, невипадково — цей збіг несе у собі глибокий підтекст, символ. Бо саме дільничний інспектор міліції, як ніхто інший з колег-правоохоронців, близький до домівок людей.

Він – перша, а, часом, і єдина допомога громадянам: правова, соціальна, психологічна, фізична. Він є уособленням міліції, її обличчям в очах багатьох людей. Він той, хто повинен завжди бути поруч і на кого можна покластися.

Не секрет: якщо якісно не спрацював дільничний, то потім додається роботи і карному розшуку, і слідчим, і експертам. А коли на дільниці справжній «Аніскін», який володіє ситуацією та професійно впливає на неї, тоді швидкість та якість розкриття кримінальних правопорушень збільшується в рази.

На запитання, хто з співробітників цієї служби кращий на території обслуговування району, начальник Жовтневого РВ УМВС України в Миколаївській області Микола Іванович Серга відповів, що кваліфікованих міліціонерів чимало. А потім додав, що серед них виділив би, зокрема, старшого дільничного інспектора майора міліції Ігоря Івановича Дажука. 


Дільничний міліціонер разом із напарником лейтенантом міліції Сергієм Васильовичем Деменчуком обслуговує одну з найбільших ділянок району – територія селищ Лімани, Лупарево, Прибузьке, Степова Долина та Галіцинівка з населенням майже 8 тисяч мешканців, а ще й дачні кооперативи – 23 садових товариств, більшість з яких належить мешканцям Корабельного району. 


Цього року особисто дільничним Дажуком І. розкрито 11 злочинів (крадіжки, пограбування, хуліганство та злочини у сфері обігу наркотичних засобів).

Ігор Дажук розповідає, що до нього на прийом люди йдуть із самим різними питаннями, і часом із такими, що не входять до компетенції міліції. Але правоохоронець намагається допомогти всім, навіть хоча б слушною порадою. Практично у кожному будинку є візитна картка дільничного інспектора міліції з телефонами, за якими мешканці району у випадку потреби можуть телефонувати цілодобово.

Ігор Дажук служить в ОВС понад 14 років, з яких 11 співробітник міліції працює у службі дільничних інспекторів міліції і, за його словами, тільки з приходом у цей підрозділ він зрозумів, що саме служба ДІМ – його призвання.

Міліціонер добре орієнтується на своїй дільниці, знає всіх раніше судимих – хто знаходиться на профілактичному обліку. З таким контингентом найбільше роботи: профілактичні бесіди, практична допомога. Приємно, коли люди, які порушили закон, все ж таки стають на шлях виправлення. А це позначає, що зусилля дільничного не даремні. А крім цього, він проводить профілактичні бесіди з учнями місцевих шкіл, індивідуальні розмови з порушниками чи неповнолітніми, які переживають труднощі.

Старший дільничний інспектор Ігор Дажук відповідальний, сумлінний при виконання службових обов’язків, уважний до відвідувачів та до їх проблем. Дільничний добре знає свою територію обслуговування й кращою оцінкою роботи міліції вважає добрі відгуки від людей.

Вдома на Ігоря чекають дружина і син. Про них він згадує особливо тепло, адже сім’я — його надійний тил і підтримка.

Постійний зв’язок тримає міліціонер й з місцевою владою.

«Громадяни дійсно відчувають, що в селі є влада, яка їх завжди захистить», — розповідає голова Прибужанської сільської ради Володимир Миколайович Корунський.

«Ігор Дажук мешкає не в нашому селі, але по першому дзвінку оперативно приїжджає він особисто або його напарник Сергій Деменчук та надають допомогу у розкриті злочинів, які скоюються, і, як результат – у нашій місцевості зменшилась кількість крадіжок, а хулігани вже побоюються проникати до чужого двору, бо знають, що дільничні обов’язково знайдуть зловмисників» — зазначив Володимир Миколайович.


А голова Лиманівської сільської ради Наталя Федорівна Панасій, як й інші мешканці села, не приховує свого доброго відношення до місцевих правоохоронців та в знак подяки, до речі, у присутності начальника УМВС України в Миколаївській області генерал-майора міліції Валентина Миколайовича Парсенюка, пообіцяла придбати для потреб дільничного інспектора міліції транспортний засіб – мопед.

За матеріалами Євгена Ласкіна, помічника начальника

по зв’язкам з громадськістю та ЗМІ Жовтневого РВ УМВС України  

Нагадаємо, ми писали про взяття на гарячому браконьєрів біля сіл Лимани і Галіцинове.

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button