Общество

У Миколаївської школи №1 - нові друзі!

Ще наприкінці навчального року вчителі, учні, батьки Миколаївської школи №1 імені Олега Ольжича вирушили до села Виноградівки.

Саме тут, на безкрайніх просторах миколаївського степу, народилася історія співпраці і співдружності двох шкіл, яких об’єднала небайдужість до дитячої долі, повага до національних та інтернаціональних традицій, причетність до сьогодення навчальних закладів – осередків культури у своєму регіоні.

Думка про партнерство із Виноградівською школою з’явилася завдяки проекту «Наш партнер – сільська школа»

Після переговорів між директорами шкіл Матіюком М.Г. і Маковеєнко Л.В. було погоджено дату першої масштабної зустрічі на базі с. Виноградівка…

Щирі посмішки, теплі обійми зігріли миколаївських дітлахів на подвір’ї Виноградівської школи. Так зустрічають лише справжні друзі.

Перша школа подарувала величезний торт для друзів, методичний матеріал для колег, філіжанки для чаювання. У Виноградівській школі презентували свої таланти: театр «Гламур» із дивовижними сукнями на тему «Космічна ілюзія», сучасний танок, а також хореографічні виступи у турецьких традиціях…
{gallery}2013/06/27/1{/gallery}

Презентуючи себе, учительський та учнівський колективи Першої школи яскраво продемонстрували свої таланти: розквітлі вишивки на створених власними руками українських костюмах і картинах із бісеру від гуртківців «Україночка» (керівник — Яковлєва Ю.В.), парад прапорів із країн, з якими Рідна школа є партнерами, пісні від дзвінкоголосих панянок нашої школи, хореографія від «Куражу» (хореограф — Пруднікова Н.О.).

{gallery}2013/06/27/2{/gallery}
У виступі директора Першої школи Матіюка М.Г. – прагнення до тісної і довгострокової співпраці, в рамках якої обмін досвідом між колегами, творчі заходи між дітьми, дружні матчі між юними спортсменами, залучення старшокласників виноградівської школи (серед учнів школи – велика кількість турків) до українсько-турецького партнерства.

Діти швидко потоваришували. На спортивній площадці школярі побудували коло дружби, яке розчулило усіх присутніх. Адже кожна подія значима і важлива за умови, якщо ти сам відчуваєш теплий щем у серці. А для кожного вчителя, батька, дитини, які переступили поріг Виноградівської школи, стало зрозуміло – ми знайшли собі вірних друзів, яким так само (в цьому ми переконані!) не хотілося розлучатися.

IMG 0409

…Минув час, і ось — візит нових друзів до Миколаївської школи №1.

«Ми не хвилювалися так навіть при зустрічі з іноземними делегаціями», – поділився емоціями Микола Георгійович Матіюк.

2

Живим коридором випускників розкрила свої обійми Рідна школа, фестивалем національностей розповіла про свої партнерські зв’язки (з Німеччиною, Польщею, Румунією, Туреччиною), музеєм живих скульптур проілюструвала традиції, виставковим розмаїттям декоративно-ужиткового мистецтва і майстер-класом від юних екологів порадувала око гостям, навчила берегти своє здоров’я з допомогою виступу агітбригади, додала енергії танцювальним колективом школи «Кураж», солов’їною піснею переможців конкурсу «Весняні краплинки» постукала до серця кожного і розкрила двері: «Ласкаво прошу до гостинної домівки, де живе Мудрість, Розум і Любов!»

{gallery}2013/06/27/3{/gallery}

Для вчителів організували «Весняне розмаїття ідей» – майстер-клас від колег Першої школи. А дітям старшокласники з МЗОШ №1 імені Олега Ольжича провели воркшоп, де навчили танцювати, бойовому мистецтву.

Із дружніх обіймів довго не могли відпустити одне одного. «Наступна зустріч — влітку», – підказували діти. А й справді – ця історія лише починається…

За матеріалами Бондаренко М.Г.,
заступника директора МЗОШ №1

Читайте новини першими

Связанные статьи

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button